Μαγνητικό τρένο στη Ιαπωνία κάνει νέο ρεκόρ με τελική ταχύτητα 590 χλμ/ώρα [w/video]

Σχετικά άρθρα

train

Η Central Japan Railway Co. ανακοίνωσε πως το τραίνο μαγνητικής αιώρησης (maglev) της κατάφερε και σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτητας, μιας και χθες, 16/4/2015, έπιασε τα 590 χλμ/ώρα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 581 χλμ/ώρα που κρατούσε από το 2013. Οι Ιάπωνες πιστεύουν πως στην προγραμματισμένη δοκιμή της επόμενης Τρίτης, αναμένεται το τρένο να ξεπεράσει την τελική ταχύτητα των 600 χλμ/ώρα!

Η χθεσινή δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην ειδικά σχεδιασμένη δοκιμαστική γραμμή της περιοχής Yamanashi. Το μαγνητικό τρένο, στην ουσία “επιπλέει” μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο περίπου 10 με 20 mm πάνω από το έδαφος. Διαθέτει 16 βαγόνια και θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 1.000 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής ο συρμός μετέφερε 29 τεχνικούς της εταιρείας.

Η ημέρα που το τρένο θα κάνει το πρώτο του ταξίδι αργεί, μιας και η νέα μαγνητική γραμμή Τόκιο-Οσάκα, έργο ύψους 112 δις δολαρίων, θα είναι έτοιμη το 2027 ως την πόλη Ναγκόγια ενώ στην Οσάκα η γραμμή θα ολοκληρωθεί το 2045. Το τρένο όταν τεθεί επίσημα σε λειτουργία το 2027, για να συνδέσει το Τόκιο με τη Ναγκόγια, θα ταξιδεύει με ταχύτητα έως 500 χλμ/ώρα, ενώνοντας τις δύο πόλεις που έχουν απόσταση μεταξύ τους 285 χλμ, μέσα σε 40 λεπτά, τον μισό χρόνο από όσο κάνουν τα σημερινά τραίνα της Ιαπωνίας. Σίγουρα το διάστημα έως το 2027 είναι αρκετά μεγάλο, ειδικά για έναν λαό που έχει συνηθίσει να κάνει τα πράγματα του αύριο, χθες.

Στη Κίνα ήδη υπάρχει αντίστοιχο τρένο, το οποίο έχει τελική ταχύτητα 505 χλμ/ώρα, την ώρα που οι Κινέζοι ετοιμάζουν ένα μαγνητικό τρένο που θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα. Στόχος των Ιαπώνων είναι να πάνε την τεχνολογία των μαγνητικών τρένων και στις Η.Π.Α θέλοντας να αναλάβουν μέρος του κόστους για μια γραμμή που θα συνδέσει τη Νέα Υόρκη με την Ουάσιγκτον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...