Οι ζεστές συνθήκες δυσκολεύουν την Sauber C34

Σχετικά άρθρα

F115CHN_7839

Ο Felipe Nasr έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την πρώτη του σεζόν στην Formula 1, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Sauber και τα προβλήματα των αντιπάλων, για να σκοράρει σημαντικούς βαθμούς. Όμως, στην Μαλαισία η ομάδα δυσκολεύτηκε πολύ να κάνει το μονοθέσιο να λειτουργήσει σωστά και ο Βραζιλιάνος κάνει γνωστό πως και στην Κίνα η C34 δυσκολεύτηκε, όσο ο καιρός ήταν ζεστός.

Ήδη δυσκολευτήκαμε κάπως από τις θερμές συνθήκες στην έναρξη του αγώνα στην Κίνα. Είναι σαφές πως το αυτοκίνητό μας δυσκολεύεται λίγο περισσότερο από ό,τι κάποιοι από τους ανταγωνιστές μας, όταν έχουμε θερμές συνθήκες στην πίστα, και φαίνεται να ταλαιπωρούμαστε με την πρόσφυση και κάποια αστάθεια στο αυτοκίνητο.

Αυτό το είδαμε στη Σαγκάη στην αρχή του αγώνα, όταν παλεύαμε με τα πίσω ελαστικά. Καθώς ο αγώνας εξελισσόταν, και οι συνθήκες έγιναν πιο ψυχρές, προς το τέλος είχαμε τον καλύτερο ρυθμό μας και το αυτοκίνητο είχε πολύ καλύτερο χειρισμό.

Είναι γνωστό πως η Sauber αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, κάτι που φάνηκε και στο νέο μονοθέσιο, το οποίο δεν έχει μεγάλες διαφορές από το περσινό. Οι Ελβετοί δεν μπορούν να εξελίξουν πολλά και σημαντικά κομμάτια του μονοθεσίου και στην Κίνα κατάφεραν να έχουν μια νέα εμπρός αεροτομή. Όμως, τα αποτελέσματα μέσα στην πίστα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

F115CHN_7265

Σε σύγκριση με την Toro Rosso και την Lotus είμαστε πίσω από πλευράς πρόσφυσης και βέβαια δεν έχουμε κατασταλάξει για την εμπρός πτέρυγα, καθώς δεν ήταν καλύτερη από την παλιά.

Θα δοκιμάσουμε και τις δύο πτέρυγες (στις ελεύθερες δοκιμές), και στα δύο αυτοκίνητα, για να δούμε τι θα επιλέξουμε για το Σαββατοκύριακο. Όλοι στην ομάδα περίμεναν περισσότερα από την εμπρός πτέρυγα, να μας δώσει μερικά δέκατα στο αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Μικρά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν με τη σταθερότητα, την πέδηση, την πρόσφυση, θα να είναι καλά (να τα έχουμε), αλλά την ίδια στιγμή, είναι ήδη σαφές ότι οι πιθανότητες να βρισκόμαστε στους βαθμούς δυσκολεύουν.

Η Sauber σίγουρα θα χάσει σε ταχύτητα όσο θα εξελίσσεται η χρονιά, αφού οι πόροι του ανταγωνισμού σημαίνουν πως τα βήματα εξέλιξης θα είναι περισσότερα και μεγαλύτερα από ό,τι των Ελβετών. Επομένως, κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για βαθμούς, θα πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο από τους Nasr και Ericsson.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα