Νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας 603 χλμ/ώρα έκανε το μαγνητικό τρένο στη Ιαπωνία [w/video]

Σχετικά άρθρα

Maglev train (2)

Όπως αναμενόταν, η Central Japan Railway Co. ανακοίνωσε πως το τραίνο μαγνητικής αιώρησης (maglev) της κατάφερε και σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτητας, μιας και σε δοκιμές κοντά στο βουνό Fuji, έπιασε τελική ταχύτητα 603 χλμ/ώρα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 590 χλμ/ώρα που σημείωσε τη περασμένη εβδομάδα.

Στη δοκιμή, το πρωτότυπο ιαπωνικό τρένο ηλεκτρομαγνητικής ανύψωσης, έπιασε τα 603 χλμ/ώρα για διάστημα 10,8 δευτερολέπτων στο εσωτερικό ενός τούνελ. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ειδική σιδηροδρομική γραμμή στο Γιαμανάσι της κεντρικής Ιαπωνίας, όπου αναπτύσσεται εδώ και χρόνια η τεχνολογία maglev και στόχος της ήταν η δοκιμή της σταθερότητας του τρένου ακόμη και σε μία ταχύτητα που υπερβαίνει κατά πολύ την ταχύτητά που θα χρησιμοποιείται στα κανονικά δρομολόγια.

Το τρένο χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτισμένα μαγνήτες για να ανυψώσουν και να μετακινήσουν τα βαγόνια πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Το μαγνητικό τρένο, στην ουσία “επιπλέει” μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο περίπου 10 με 20 mm πάνω από το έδαφος.

Maglev train (1)

Η Central Japan Railways κατασκευάζει νέα σιδηροδρομική γραμμή στη διαδρομή Τόκιο-Ναγκόγια, η οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2027. Τα τρένα θα κινούνται στη διαδρομή με ταχύτητα 500 χλμ/ώρα διανύοντας σε 40 λεπτά μία απόσταση 286 χιλιομέτρων για να συνδέσουν το Τόκιο με την βιομηχανική πόλη Ναγκόγια, έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 5.523,6 δισεκατομμύρια γεν (42,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Στη συνέχεια, η γραμμή που ονομάζεται Linear chuo Shinkasen θα επεκταθεί κατά 153 χιλιόμετρα μέχρι την Οζάκα. Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 112 δισ. δολάρια, με το 80% της διαδρομής να είναι κατασκευασμένο από δαπανηρές σήραγγες. Όταν το έργο ολοκληρωθεί το 2045, το τρένο θα ενώνει το Τόκιο με την Οσάκα σε μόλις μία ώρα, μειώνοντας τη διάρκεια του ταξιδιού στο μισό.

Στόχος των Ιαπώνων είναι να πάνε την τεχνολογία των μαγνητικών τρένων και στις Η.Π.Α θέλοντας να αναλάβουν μέρος του κόστους για μια γραμμή που θα συνδέσει τη Νέα Υόρκη με την Ουάσιγκτον. Κάτι τέτοιο αναμένεται να προταθεί την ερχόμενη Κυριακή, από τον Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στις Η.Π.Α.

https://youtu.be/FNleI1eHzi0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...