Ο Ecclestone λέει ουσιαστικά «όχι» στο Κατάρ και απειλεί ξανά τη Monza

Σχετικά άρθρα

Losail International Circuit

Οι υπεύθυνοι της πίστας του Κατάρ θέλουν εδώ και καιρό να δουν τα μονοθέσια της Formula 1 στη διάσημη πίστα τους, το Losail International Circuit, έστω και για κάποιες δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν ή ακόμα καλύτερα για κάποιο Grand Prix στο πάμπλουτο κράτος. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και δύσκολα προβλέπεται πως θα συμβεί στο μέλλον, διότι Μπαχρέιν και Abu Dhabi είναι κοντά στην περιοχή.

Ο Bernie Ecclestone, παραδέχεται ότι έχει επικοινωνήσει με το κράτος σχετικά με το θέμα, ωστόσο έχει πει στο παρελθόν ότι οι άνθρωποι του Μπαχρέιν δε θέλουν να δουν τους αγώνες στο Περσικό Κόλπο ν’ αυξάνονται, ενώ τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της πίστας του Σακχίρ, Σεΐχης Salman bin Isa Al-Khalifa, δηλώνει:

Άκουσα να ρωτούν τον Bernie αν οι δύο αγώνες είναι αρκετοί για την περιοχή. Δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά για τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων. Καλωσορίσαμε το Abu Dhabi και τώρα θα περιμένουμε να δούμε. Νομίζω ότι ο κύριος Ecclestone εκτιμά την πίστη που έχουμε.

Σύμφωνα με τον Σεΐχη, το Buddh International Circuit θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα της Formula 1 και μετά το 2016 όταν τελειώνει το τωρινό του συμβόλαιο, αλλά και ότι θα ήθελε το Grand Prix να διεξάγεται πιο νωρίς, όμως δεν θ’ ασκήσει πιέσεις για να είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, καθώς το δικαίωμα αυτό ανήκει στην Μελβούρνη, μέχρι και το 2020.

Bernie Ecclestone

Μία πίστα που δεν ακούει ευχάριστα τα λεγόμενα του Ecclstone δεν είναι άλλη από τη Monza. Οι Ιταλοί, που καταβάλουν κάθε προσπάθεια, βλέπουν το αφεντικό της Formula 1 να είναι απαιτητικός όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου τους, με τον Βρετανό να συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει το άθλημα χωρίς το Ιταλικό Grand Prix.

Μου το είχαν πει αυτό για τη Γαλλία και τώρα για τη Γερμανία, αλλά έχουμε κάποιες καλές αντικαταστάσεις.

Ο 84χρονος σίγουρα θα μπορούσε να εννοεί τον αγώνα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, καθώς εκεί θα έχουμε το πρώτο Grand Prix το 2016.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με το Μπακού. Θα είναι ακόμα ένας καλός αγώνας. Νομίζω ότι όλοι είναι ευτυχισμένοι και δε φαίνεται να υπάρχει κανένα μεγάλο πρόβλημα εκεί.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...