Η κυβέρνηση εξετάζει μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για όσους κατέθεσαν πινακίδες

Σχετικά άρθρα

pinakides kikloforias

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται υπό σκέψη το σενάριο για μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του έτους. Έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, που διαβιβάστηκε στη βουλή σε απάντηση της σχετικής ερώτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα αναφέρει:

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση.

Κατά προσέγγιση, σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ τα έσοδα που έχει απολέσει το Δημόσιο από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 μέχρι σήμερα είναι 754,7 εκατ. ευρώ, μιας και δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 ΙΧ. Μάλιστα στα άνω των 1.900 κυβικών ΙΧ, δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...