Στέλεχος της Google λέει ότι στο μέλλον, οι άνθρωποι θα μοιράζονται αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

mc1mwcyqwzcfcodvwvnr

Ο Ray Kurzweil είναι ένας ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη που πήγε στην Google το 2012 και τώρα, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Society of Automotive Engineers, είπε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα τόσο για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, όσο και για το μέλλον της αυτοκίνησης γενικότερα.

Πρώτα απ’ όλα, ο Kurzweil επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν είναι επιστημονική φαντασία. Συγκεκριμένα, είπε ότι “η τεχνολογία δουλεύει” και ότι ενώ δεν γνωρίζει ακόμα το πότε, “τα αυτόνομα οχήματα θα είναι κοινό θέαμα”. Τόνισε ότι θα είναι ασφαλέστερα από τα συμβατικά αλλά και ότι θα χρησιμοποιούν πιο αποδοτικά τους δρόμους και τους χώρους στάθμευσης. Ενδιαφέρον όμως είχε η άποψη του για το μέλλον:

Το μοντέλο της Uber θα γίνει πολύ δημοφιλές με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Πρέπει να μοιραζόμαστε τα αυτοκίνητα μας και πιστεύω ότι αυτό το μοντέλο, θα μεγαλώσει με τη νέα τεχνολογία.

Σκέψου. Από την στιγμή που πηγαίνεις στην δουλειά, μέχρι την στιγμή που φεύγεις, μεσολαβούν 8-10 ώρες που το αυτοκίνητο κάθεται. Δεν χρησιμεύει σε κανέναν και σε τίποτα. Φαντάσου να το στέλνεις στην πόλη, όπου με ένα μικρό αντίτιμο θα μπορεί κάποιος άλλος να το χρησιμοποιήσει αντί για ταξί, λεωφορείο, μετρό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς. Εσύ αποκτάς ξαφνικά ένα επιπλέον εισόδημα, το αυτοκίνητο δεν κάθεται άπραγο και δημιουργείται ένα επιπλέον δίκτυο μετακίνησης για όλους μας. Αν συνυπολογίσουμε δε ότι το αυτοκίνητο είναι και ηλεκτρικό, τότε το κόστος για τον ιδιοκτήτη, είναι ακόμα μικρότερο. Δεν είναι κακή ιδέα…

ΠηγήNDTV.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...