DTM: Έρχονται νυχτερινοί καλοκαιρινοί αγώνες;

Σχετικά άρθρα

11084240_885703991468763_8620994600737932499_n

Μετά από 15 χρόνια, το DTM επιστρέφει με διπλό, βαθμολογούμενο αγώνα και οδηγοί, εταιρείες αλλά και οι φίλαθλοι είναι θετικοί για την κίνηση αυτή των ιθυνόντων του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η αρμόδια αρχή του Γερμανικού Πρωταθλήματος σχεδιάζει  βραδινούς ή λίγο μετά τη δύση του ηλίου καλοκαιρινούς αγώνες, στα πρότυπα των αντίστοιχων δηλαδή αγώνων σε MotoGP και Formula 1.

Oι αγώνες, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι αυτοί του Σαββάτου, διάρκειας 40 λεπτών. Στην κίνηση αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δε θα υπάρχει κάποια σημαντική, αθλητική δραστηριότητα, αφού και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γερμανίας (Bundesliga) θα έχει ήδη ρίξει αυλαία, και το κρατικό κανάλι που θα έχει και φέτος τα δικαιώματα μετάδοσης του DTM (το ARD δηλαδή) ελπίζει ότι με τους αγώνες αυτούς θα αυξήσει τα ποσοστά τηλεθέασής του.

Έτσι λοιπόν, μιλάμε για τους σαββατιάτικους αγώνες στο Lausitzring, στους δημόσιους δρόμους της Νυρεμβέργης (Norisring), στο Zandvoort στην Ολλανδία και στο Spielberg (πρώην Α1-Ring) στην Αυστρία. Σε ποια ή σε ποιες από τις παραπάνω πίστες θα διοργανωθούν οι νυχτερινοί αγώνες, θα αποφασιστεί από το πρόγραμμα του δημόσιου καναλιού.

12 χρόνια πριν, είχε διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας (ή μάλλον καλύτερα η διαδικασία της Super Pole) στην πίστα του Nürburgring. Κατά τη διάρκεια της Super Pole, οι 10 καλύτεροι οδηγοί των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, έπρεπε να κάνουν έναν και μόνο γρήγορο γύρο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα. 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν συγχρονίσει τους δέκτες τους τότε στο ZDF για τη ζωντανή μετάδοση της Super Pole και 85000 θεατές ήταν παρόντες στην πίστα.

2003-08-16-04Ο Jean Alesi στη βραδινή Super Pole

Στις άλλες σχετικές ειδήσεις, μετά την απόσυρση του γερμανικού GP από το αγωνιστικό ημερολόγιο της F1 για την τρέχουσα σεζόν, υπάρχει σκέψη για την προσθήκη ενός ακόμα αγωνιστικού Σαββατοκύριακου στο DTM, αυτή τη φορά από την πίστα του Nürburgring. Μέσα στον Ιούλιο θα διεξαχθεί ένας αγώνας για το γερμανικό πρωτάθλημα (αυτός του 4ου γύρου στο Zandvoort) και για τους υπεύθυνους του πρωταθλήματος θα ήταν ιδανικό εκείνη την εποχή να διεξαχθεί ένας ακόμη γύρος, αφού κατά τον Hans-Werner Aufrecht, επικεφαλής της  ITR (η οργάνωση που ελέγχει και προωθεί το πρωτάθλημα), η 19η Ιουλίου θα ήταν ιδανική για τον αγώνα αυτόν, μια βδομάδα μετά από αυτόν στην ολλανδική πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...