Μια Bentley R-Type Continental Fastback του 1954 είναι το τελευταίο barnfind αξίας 1 εκάτ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

bentley-continental-r-fastback-1

Για 15 χρόνια αυτή η Bentley R-Type Continental Fastback του 1954 ήταν παρατημένη μέσα σε ένα αχυρώνα, με την ανάσταση της να πραγματοποιείται την περασμένη εβδομάδα. Όπως καταλαβαίνεις βγήκε στο σφυρί άμεσα από τον βρετανικό οίκο Barons, με την τιμή πώλησης να φτάνει τις 739.212 λίρες (περίπου 1.000.000 ευρώ).

bentley-continental-r-fastback-2

Αν αναρωτιέσαι γιατί τόσο πολλά λεφτά για να ένα τέτοιο αυτοκίνητο, η μονολεκτική απάντηση είναι γιατί κατασκευάστηκαν μόνο 208 αυτοκίνητα. Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του το 1952 και αποτέλεσε το δεύτερο αυτοκίνητο της Bentley μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε περίπου τρία χρόνια, η Bentley κατασκεύασε πάνω από 2.000 τετράθυρα R-Type, που είχε στενή συγγένεια με την Rolls-Royce Silver Dawn. Όμως, η βρετανική εταιρία πωλούσε και το σπορ μοντέλο της, τη Continental Fastback.

bentley-continental-r-fastback-3

Κάθε μια από τις 208 fastback φορούσε μια παραλλαγή του εξακύλινδρου 4,6-λίτρων κινητήρα της R-Type, με την απόδοση του να κυμαίνεται περίπου στα 160 άλογα, ενώ επιτάχυνε για τα 0-80 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 9 δευτ. Η μερίδα του λέοντος αυτών των Bentley διέθεταν στοιχεία του διάσημου coachbuilder H.J. Mulliner & Co., δημιουργώντας μια νέα δυναμική εμφάνιση, που παραμένει διάσημη μέχρι σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...