Ο Perez πιστεύει πως η Force India θα υποφέρει αγωνιστικά στην Βαρκελώνη

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Qualifying Day - Sakhir, Bahrain

Εν αναμονή της αναβαθμισμένης VJM08, που θα δούμε πιθανότατα στο 8ο Grand Prix της χρονιάς, ο Sergio Perez πραγματοποίησε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του στο Μπαχρέιν, για να σκοράρει -εκτός προγράμματος- τους βαθμούς της όγδοης θέσης για την Force India.

Η πίστα του Sakhir έχει χαρακτηριστικά που απαιτούν κυρίως δύναμη από τον κινητήρα, πράγμα που καμουφλάρισε τις αδυναμίες της VJM08 στον τομέα της αεροδυναμικής. Αυτές, όμως, θα είναι εμφανής στην Βαρκελώνη, σε μια πίστα με πολλές στροφές μέσης και υψηλής ταχύτητας, εκεί όπου ο Perez θεωρεί πως η ομάδα του θα υποφέρει από αγωνιστικής πλευράς.

Σίγουρα θα υποφέρουμε πολύ στην Βαρκελώνη, αφού πρόκειται για μια πολύ απαιτητική πίστα αεροδυναμικά, με πολλές πολύ γρήγορες και μέσης ταχύτητας στροφές, δηλαδή σημεία όπου υποφέρουμε περισσότερο.

Ο Perez βρέθηκε για μόλις μια σεζόν στο τιμόνι της McLaren, κι έχοντας στα χέρια του ένα κακό μονοθέσιο, δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του Woking πως άξιζε να παραμείνει εκεί. Ο ίδιος θέλει να πιστεύει πως θα του παρουσιαστεί ξανά η ευκαιρία να βρεθεί σε μια μεγάλη ομάδα, κι εμφανίζεται σίγουρος πως, μέσα στο σωστό μονοθέσιο, θα κερδίσει αγώνες.

Στα πέντε χρόνια που είμαι στη F1, δεν είχα ποτέ ένα αυτοκίνητο νικητή ή ακόμη κι ένα αυτοκίνητο ικανό για να είναι στο βάθρο, αλλά ανέβηκα στο βάθρο τέσσερις φορές. Αυτή είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση για έναν οδηγό, όταν ξέρει ότι με το σωστό αυτοκίνητο θα κερδίσει.

Είμαι σίγουρος ότι αν είχα αυτό το αυτοκίνητο, θα κέρδιζα αγώνες και θα πάλευα για το πρωτάθλημα. Όμως, μερικοί οδηγοί φτάνουν στην κορυφή γρήγορα, ενώ για άλλους αυτό διαρκεί περισσότερο. Αλλά ελπίζω να δείξω το ταλέντο μου -μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο ή και όχι- και αυτό να μου ανοίξει την πόρτα για να φτάσω στην κορυφή της F1.

ΠηγήF1 Zone

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα