Θα σου άρεσε η νέα BMW Σειράς 5 να μοιάζει κάπως έτσι;

Σχετικά άρθρα

2017-bmw-5-series-2_1600x0w

Η BMW έχει πάει μερικά μουλάρια της επόμενης γενιάς της Σειράς 5 στο Nurburgring για δοκιμές και η παραπάνω rendering φωτογραφία, που βασίζεται στις spy φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, προσπαθεί να μας δείξει το πως θα μοιάζει το νέο γερμανικό σεντάν.

Η νέα Σειράς 5 έχει κωδική ονομασία G30 και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του 2016, ενώ θα περάσει στη παραγωγή ως μοντέλο του 2017. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα που αρχικά ονομαζόταν “35up” αλλά μετονομάστηκε σε “CLAR”. Μία πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείται σε ολόκληρο σχεδόν το εύρος της γκάμα της BMW, από την 3άρα και την 5άρα, μέχρι τις επόμενες Σειράς 6 και Σειράς 7.

Στην πλατφόρμα χρησιμοποιούνται φυσικά τα παραδοσιακά, ατσάλι υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, αλλά συνδυάζονται με συνθετικά υλικά για να μειωθεί το βάρος περίπου 80 με 100 κιλά σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο. Η μειωμένη μάζα –αλλά και για την περαιτέρω μείωση του βάρους- επιτρέπει στην BMW να χρησιμοποιήσει στην βασική 518d έναν τρικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων που θα αποδίδει περίπου 150 άλογα. Πηγές μάλιστα αναφέρουν πως το μέγεθος του κινητήρα, θα ορίζει την εμπρός ανάρτηση που θα χρησιμοποιείται: Οι 5άρες με τους μικρότερους κινητήρες –τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους-, θα μοιράζονται την αρχιτεκτονική τους με την επόμενη Σειράς 3, ενώ οι 5άρες με τους μεγαλύτερους –εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους- θα χρησιμοποιούν τον εμπρός άξονα της επόμενης Σειράς 7.

Στην κορυφή της γκάμα της νέας Σειράς 5, θα τοποθετείται φυσικά η M5 για την οποία ακούγονται ενδιαφέροντα πράγματα. Σύμφωνα με φήμες, η κορυφαία 5άρα θα χάσει 180 ολόκληρα κιλά και θα προσφέρεται και ως τετρακίνητη. Θα χρησιμοποιεί δε τον ίδιο twin-turbo V8 των 4.4 λίτρων αλλά με ιπποδύναμη που θα αγγίζει τα 626 άλογα. Ενδιαφέρον προκαλεί η φήμη που θέλει την BMW να βγάζει στην αγορά την M5 Touring ώστε να ανταγωνίζεται Audi RS6 Avant, Mercedes-Benz E63 AMG Estate και τα υπόλοιπα γρήγορα wagon της κατηγορίας.

ΠηγήTopspeed

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...