15 supercars με μέρη από άλλα αυτοκίνητα που δεν φαντάζεσαι

Σχετικά άρθρα

Γίνεται να συνδυάζονται τα πίσω φώτα ενός λεωφορείου της Bova, τα μπροστά φωτιστικά σώματα του Punto, οι καθρέπτες του Rover 100, ο κλιματισμός του Rover 45 και αρκετά ακόμη μέρη, με τα supercars των περασμένων δεκαετιών; Και όμως γίνεται, μιας και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποίησαν στα supercars τους μέρη από από απλά αυτοκίνητα παραγωγής.

Παρότι οι πελάτες αναμένουν το καλύτερο σε αυτά, είτε πρόκειται για τις επιδόσεις, είτε για το στυλ και τη ποιότητα κατασκευής, οι κατασκευαστές supercars αναγκάστηκαν να επιλέξουν κάποιο εξάρτημα ενός συμβατικού αυτοκινήτου, είτε για λόγους ασφαλείας, είτε πιο πιθανό, για να μειώσουν το κόστος. Πάμε να δούμε 15 από αυτές τις περιπτώσεις.

Noble M12 GTO

Noble M12 GTO

Η Noble επέλεξε να τοποθετήσει στο M12 GTO τα πίσω φωτιστικά σώματα της πρώτης γενιάς του Ford Mondeo.

MG SV

MG_XPower-16-1024

Η MG στο SV supercar των 380+ ίππων, είπε να τοποθετήσει τα μπροστά φωτιστικά σώματα από τη δεύτερη γενιά του Fiat Punto.

McLaren F1

mclaren-f1-7

Τα πίσω φωτιστικά σώματα της McLaren F1 προέρχονται από ένα λεωφορείο Bova Futura λόγω της TVR, ενώ και οι καθρέπτες του βρετανικού supercar προέρχονται από ένα άλλο αυτοκίνητο. Αυτοί, είναι γερμανικής προέλευσης, με την Volkswagen να τους τοποθετεί αρχικά στο Corrado.

Lotus Elise S1

lotus elise s1

Δεν περίμενες πως ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της τελευταίας 20ετίας, η Lotus Elise S1, να φορά τους πλαϊνούς καθρέπτες από το Rover 100, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Pagani Zonda

mg3435m

Pagani διαβάζεις, Zonda βλέπεις, ίσως το πιο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Ιταλικής εταιρίας, με τον Horacio Pagani και τους μηχανικούς της εταιρίας του, να δανείζονται το σύστημα κλιματισμού του Rover 45, για να το τοποθετήσουν στο supercar τους. Δεν μπορώ να φανταστώ την αντίδραση των κατόχων ενός τέτοιου αυτοκινήτου, σαν την 760RS των 1,5+ εκατ. ευρώ, όταν μάθουν πως πάνω στην αλουμινένια κεντρική κονσόλα βρίσκεται το σύστημα κλιματισμού ενός Rover, με την οθόνη και τα κουμπιά ελέγχου, να είναι ίδια και απαράλλαχτα..

Noble M400

Noble M400

Ακόμη μια δημιουργία της Noble η οποία δανείζεται κάποιο μέρος ενός πολύ φθηνότερου μοντέλου. Πρόκειται για τα πίσω φωτιστικά σώματα του Hyundai Sonata.

Jaguar XJ220

Jaguar-XJ220_1992_1280x960_wallpaper_0c

Περίμενες πως το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου -για κάποιο χρονικό διάστημα- να φορά τα πίσω φωτιστικά σώματα του Rover 200 και τους καθρέπτες του Citroen CX2 Series;

Diablo και R390

LamborghiniDiabloSV

Τόσο η Lamborghini Diablo όσο και το Nissan R390, χρησιμοποιούν τα μπροστά φωτιστικά σώματα από το Nissan 300ZX.

nismo-1

Jaguar XJR-15

jaguar-xjr-15-05

Η Jaguar XJR-15 και το Mazda 626 Coupe έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Pantera SI

De Tomaso Pantera Si

Βλέπεις τα πίσω φωτιστικά σώματα της De Tomaso Pantera SI και λες “κάτι μου θυμίζουν”. Ψάχνεις και διαπιστώνεις πως είναι τα ίδια που έχει τοποθετήσει η Alfa Romeo στην 33.

Ford GT40

1968-ford-gt40-gulf-mirage-rear-three-quarter

Οι Αμερικάνοι της Ford επέλεξαν τα πίσω φωτιστικά σώματα του Simca 1000 για να τα τοποθετήσουν στο GT40.

Miura SV

Miura SV

Lamborghini Miura SV και Fiat Dino. Εκτός από την Ιταλική τους καταγωγή, τα δύο αυτοκίνητα έχουν κοινά και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Espada

Espada

Ίδια φωτιστικά σώματα με ένα απλό αυτοκίνητο, έχει ακόμη ένα μοντέλο της Lamborghini. Πρόκειται για το Iso Rivolta Fidia 300, τα φώτα του οποίου χρησιμοποιήθηκαν στην Espada.

Noble M600

Noble M600

Η Noble στο M600 επέλεξε τα πίσω φωτιστικά σώματα της Lotus Elise.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr