Βρέθηκε ποινικό αδίκημα που σχετίζεται με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM. Έρχεται βαρύ πρόστιμο

Σχετικά άρθρα

gm logo

Στην έρευνα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α σχετικά με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης των μοντέλων της GM που μέχρι σήμερα, έχει αποδειχτεί πως κόστισαν τη ζωή σε 104 άτομα, φαίνεται πως έχει βρεθεί ένα ποινικό αδίκημα. Αυτό αναφέρουν σε άρθρο τους οι The New York Times συμπληρώνοντας πως παρότι η ποινή δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ μια αυτοκινητοβιομηχανία, μεγαλύτερη και από τα 1,2 δισ. που πλήρωσε η Toyota το 2014.

Η GM πέρυσι ανακάλεσε 2,6 εκατ. αυτοκίνητά της λόγω των προβληματικών διακοπτών ανάφλεξης του κινητήρα, ενώ μέσα στο περασμένο έτος, η General Motors ανακάλεσε περισσότερα από 30 εκατ. αυτοκίνητά της για διάφορα προβλήματα. Αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτή η μαζική ανάκληση των μοντέλων, ήταν μέρος ενός σχεδίου της GM ώστε να “το παίξει καλή” στους ερευνητές, για να εκμαιεύσει μια μικρότερη και ηπιότερη ποινή από τους εισαγγελείς.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ποινή που θα δώσουν οι εισαγγελείς στην GΜ, θα προκύψουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε, η GM είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές έρευνες για απάτη των καταναλωτών καθώς και με αγωγές που σχετίζονται με θανάτους και σωματικές βλάβες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...