Καμία απομάκρυνση στη Mercedes μετά το ολέθριο λάθος στο Μονακό

Σχετικά άρθρα

Wolff Lowe

Μια βέβαιη νίκη έχασε μέσα από τα χέρια του ο Lewis Hamilton στο Μονακό, όταν η Mercedes αποφάσισε πως η είσοδός του στα pits θα τον διατηρούσε στην πρώτη θέση ακόμα κι αν οι Nico Rosberg και Sebastian Vettel δεν έκαναν το ίδιο. Οι υπολογισμοί, όμως, ήταν λάθος και η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για ό,τι έγινε, με τον Hamilton να είναι απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο δεν κέρδισε για μία ακόμα χρονιά στο Monte Carlo.

Το θέμα για τη Mercedes δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς διερευνάτε τι ακριβώς συνέβη, ενώ ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό είναι για την αποφυγή κάποιας επανάληψης στο μέλλον. Σύμφωνα με τον μη εκτελεστικό Πρόεδρο της Mercedes, Niki Lauda, αυτός που αποφάσισε την είσοδο του Βρετανού ήταν ο επί κεφαλής στρατηγικής, James Vowles. Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα απομάκρυνση και ο Αυστριακός δικαιολογεί τον Vowles.

Lewis-Niki

Ο επί κεφαλής στρατηγικής μας, James Vowles, παραδέχτηκε ότι αυτός έκανε το λάθος. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάντα ακούω την ενδοεπικοινωνία, κι έχω προειδοποιήσει γι’ αυτό, επειδή, όταν πρέπει να πάρουμε μια απόφαση και όλοι οι υπεύθυνοι στρατηγικής μιλούν μαζί, τότε θα έρθει καταστροφή. Για ‘μένα, αυτό το άτομο (που πρέπει ν’ αποφασίσει) είναι ο Paddy Lowe.

Και ο Toto Wolff, επί κεφαλής της ομάδας, δεν πιστεύει ότι η λύση της απόλυσης είναι η κατάλληλη σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ τόνισε πως δεν άρεσε στο αφεντικό της Dailmer, Dieter Zetsche, ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε ο Rosberg.

Θα ήταν εντελώς λάθος αν ξεκινούσαμε ν’ απολύουμε κόσμο ή να ψάχνουμε τους ενόχους. Πιστέψτε με, ο κύριος Zetsche είναι πολύ δυσαρεστημένος με τη συγκεκριμένη κατάσταση.

sne16817

Όσο για τον Rosberg; Ο Γερμανός έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται πολύ τυχερός, ενώ παραδέχεται πως αυτός που έπρεπε να είχε κερδίσει είναι ο team-mate του, κάτι που πίστευε ότι θα συμβεί ακόμα και μετά από την είσοδό του για αλλαγή ελαστικών στο τέλος.

Έμεινα έκπληκτος όταν είδα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και όχι τον Lewis, και σκεφτόμουν τι κάνει. Στη συνέχεια τον είδα να είναι πίσω μου και να μάχεται για θέση με τη Ferrari. Σ’ εκείνο το σημείο συνέχισα να πιστεύω ότι θα κέρδιζε ο Lewis, επειδή είχε φρέσκα πολύ μαλακά ελαστικά όταν εμείς είχαμε πολύ κρύα μαλακά που είναι 40 γύρους πιο παλιά.

Θα ήταν πολύ δύσκολο να μη χτυπήσουμε τον τοίχο στην επανεκκίνηση. Ένιωσα ότι θα έχουμε μια μεγάλη μάχη, και ότι θα κέρδιζε αυτός. Αλλά, η θερμοκρασία των ελαστικών επανήλθε γρήγορα κι έκανα μερικούς καλούς γύρους πιέζοντας το μονοθέσιο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...