Επτά από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες μηχανοκίνητων αθλημάτων για το 2015

Σχετικά άρθρα

Διανύσαμε αισίως σχεδόν το μισό της φετινής χρονιάς και πολλές ενδιαφέρουσες διοργανώσεις και πρωταθλήματα μηχανοκίνητων αθλημάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο ουσιαστικά έφτασε. Ωστόσο στους υπόλοιπους 7 μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του 2015 υπάρχουν ακόμη πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δούμε στο χώρο. Κάναμε λοιπόν μια λίστα των διοργανώσεων που απομένουν σε όλα τα μηχανοκίνητα σπορ και ξεχωρίσαμε για εσάς έναν αγώνα για κάθε μήνα για τις οποίους σας παραθέτουμε λίγες πληροφορίες:

13f34e2b533e12c6166f88368dcd8c07_XLΠηγή: Conorcummins.com

Ιούνιος: Isle of Man TT

Το Isle of ManTouristicTrophy (30 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2015) ή αλλιώς TT, είναι μια πολύ ιδιαίτερη και επικίνδυνη διοργάνωση αγώνων μοτοσυκλέτας που πραγματοποιείται στο ομώνυμο, αυτόνομο βρετανικό νησί από το 1949. Οι αγώνες ακολουθούν μια διαδρομή μήκους 37 μιλίων γεμάτη από στροφές, λακούβες και φυσικά εμπόδια, και απαιτούν για το λόγο αυτό ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και συγκέντρωση από τους οδηγούς. Ένας από τους πολυαναμενόμενους αγώνες της διοργάνωσης, ο PokerStars TT Senior Race, αναμένεται να προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον, καθώς οι κορυφαίοι οδηγοί που συμμετέχουν έχουν ξεπεράσει την ταχύτητα των 127 μιλίων/ώρα. Το TT Senior Race πραγματοποιείται με την χορηγία της γνωστής εταιρείας διαδικτυακού πόκερ PokerStars, η οποία έχει την έδρα της στο νησί, και σπονσοράρει επίσης και έναν από τους πιο γνωστούς οδηγούς της διοργάνωσης, τον Conor Cummins. Ο Cummins θεωρείται τοπικός ήρωα του νησιού, αφού αν και μόλις 29 χρονών μετρά ήδη 21 νίκες σε αγώνες της διοργάνωσης.

Ιούλιος: Φινλανδικό Ράλι

Το ράλι της Φινλανδίας (30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2015) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι της FIA και σίγουρα τον κορυφαίο αγώνα στη Σκανδιναβία. Το συγκεκριμένο ράλι έχει όμορφες εναλλαγές τοπίων ανάμεσα σε δάση, πανέμορφες λίμνες και κατοικημένες περιοχές και φημίζεται για τα εντυπωσιακά του άλματα και τις γρήγορες πίστες με χαλίκι. Να μην ξεχνάμε ότι η Φινλανδία έχει μεγάλη παράδοση και στη διοργάνωση αγώνων αυτού του είδους, αλλά και στους μεγάλους οδηγούς που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν καριέρα στο χώρο των πρωταθλημάτων ράλι και φόρμουλα 1, όπως οι Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Tommi Makinen, Timo Makinen, Jari-Matti Latvala, Marcus Gronholm, αλλά και οι Kimi Raikkonen, Mika Hakkinen, Keke Rosberg και πολλοί άλλοι.

neste_oil_ralli_ouninpohja_akk_sports_oy_-_mika_makiΠηγή: Nesteoilrallyfinland.fi

Αύγουστος: FVP Knoxville Nationals

Οι ετήσιοι εθνικοί αγώνες ταχύτητας του Knoxvilleστις Η.Π.Α. ετοιμάζονται να διοργανώσουν φέτος την 55η τους διοργάνωση (12 – 15 Αυγούστου 2015). Πρόκειται για μια χωμάτινη πίστα-κούρσα στην οποία παίρνουν μέρος ειδικά κατασκευασμένα οχήματα που πραγματοποιούν εντυπωσιακές κούρσες και ακόμη πιο εντυπωσιακές συγκρούσεις μεταξύ τους. Ο Steve Kinser θεωρείται για άλλη μια χρονιά το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και τον τίτλο. Ο Αμερικανός οδηγός που δεν λέει ακόμα να σταματήσει την ενεργό δράση, διατηρεί το εντυπωσιακό ρεκόρ των 12 νικών, ενώ ο ιδιοκτήτης του οχήματός KarlKinser έχει 14 νίκες με 3 διαφορετικούς οδηγούς.

Σεπτέμβριος: Grand Prix F1 Σιγκαπούρης

Στη μαγευτική Σιγκαπούρη μεταφέρεται για μια αγωνιστική το πρωτάθλημα της Formula 1, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Πρόκειται για μια εξαιρετικά όμορφη διαδρομή η οποία πραγματοποιείται περιμετρικά της μαρίνας στον θαλάσσιο κόλπο της πόλης. Όσον αφορά το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών η Mercedes έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο με τους Lewis Hamilton και Nico Roseberg να προηγούνται με αρκετή έως τώρα διαφορά βαθμών έναντι των Sebastian Vettel και Kimi Raik konen της Ferrari. Ωστόσο μέχρι το Σεπτέμβριο μεσολαβούν πολλοί αγώνες και τα δεδομένα μπορούν κάλλιστα να έχουν αλλάξει.

Marina Bay Circuit, Singapore. 24th September 2010. Atmosphere. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic ref: Digital Image GD5D1648Πηγή: Singaporegp.sg

Οκτώβριος: Bathurst 1000

Το Bathurst 1000 είναι ένας αγώνας Σούπερ αυτοκινήτων V8 που διεξάγεται σε ετήσια βάση στην Αυστραλία, στο βουνό Panorama. Καλά διαβάσατε και αν αναλογιστείτε ότι η πρώτη μόλις στροφή ονομάζεται «στροφή του διαβόλου» τότε μάλλον έχετε πάρει μια ιδέα για το τι περίπου θα πρέπει να περιμένετε. Ο αγώνας είναι πάντα γρήγορος και συναρπαστικός και μάλιστα τα τελευταία 3 χρόνια ο τίτλος έχει κριθεί όλες τις φορές στις αναμετρήσεις του τελευταίου γύρου. Κάθε Αυστραλός οδηγός ονειρεύεται μια νίκη στο Bathurst και η διοργάνωση προσελκύει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχές οδηγών απ’ όλο τον κόσμο.

Νοέμβριος: MotoGP Βαλέντσια

Από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2015 το πρωτάθλημα του MotoGP μεταφέρεται στη Βαλέντσια της Ισπανίας. Η πίστα ολοκληρώθηκε το 1999 και έχει μήκος 4 χιλιομέτρων με 5 στροφές οι οποίες ακολουθούν αντίθετη φορά από τους δείκτες του ρολογιού. Γενικά η πίστα θεωρείται σχετικά μικρή, αλλά το γεγονός ότι είναι οπτικά ορατή σχεδόν ολόκληρη από τους θεατές δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα που δύσκολα βρίσκει κάποιος σε άλλη πίστα και σε άλλο άθλημα. Μην ξεχνάτε ότι η Ισπανία και η Βαλέντσια δεν πέφτουν και τόσο μακριά. Συνεπώς εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να βρεθείτε στον αγώνα και να δείτε από κοντά τον θρυλικό Valentino Rossi και όλους τους υπόλοιπους μεγάλους αστέρες του αγωνίσματος.

Πηγή: Visitvalencia.com

Δεκέμβριος: Gulf 12 Hours

To Gulf 12 Hours (12-13 Δεκεμβρίου 2015) αποτελεί πιθανότατα τον πιο λαμπερό αγώνα αντοχής αυτοκινήτων στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στη Yas Marina στο Αμπουντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είναι πολύ δημοφιλής στους ντόπιους αλλά και σε ξένους αθλητές που συγκεντρώνονται εκεί απ’ όλο τον πλανήτη. Η Ferrari κυριάρχησε κυριολεκτικά στον περυσινό αγώνα καθώς στην τριάδα των νικητών ήταν 3 οδηγοί της ίδιας εταιρίας. Ο Ιταλός Davide Rigonο οποίος πήρε παράλληλα το βραβείο του νέου οδηγού της χρονιάς, μαζί με τον συμπατριώτη του Michele Rugoloκαι τον Αυστραλό Steve Wyatt μας περιμένουν για άλλη μια χρονιά σε έναν ξεχωριστό μηχανοκίνητο μαραθώνιο αγώνα αντοχής 12 ολόκληρων ωρών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...