Οι κατασκευαστές κινητήρων φαίνεται να συμφώνησαν σε αλλαγές για καλύτερο ήχο από το 2016

Σχετικά άρθρα

P-20150510-00197_News

Η πολλή δημοκρατία και το Strategy Group, φαίνεται πως περισσότερο κακό κάνουν στην Formula 1, παρά καλό. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν κάποιοι δυνατοί παίκτες του σπορ. Η αλήθεια είναι πως η περίφημη ομάδα στρατηγικής δεν καταφέρνει να συμφωνεί σε τίποτα σημαντικό από όσα ακούγονται κατά καιρούς και ο λόγος δεν είναι άλλος, από το ότι κάθε ομάδα προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντά της. Θα έχει, όμως, μια ευκαιρία ακόμη να αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και οι τέσσερις κατασκευαστές κινητήρων κατάφεραν να έρθουν σε συνεννόηση, ώστε να παρουσιαστεί από το 2016 κιόλας, λύση για τον ήχο των νέων turbo power units. Έπειτα από αίτημα της FIA, η λύση στο πρόβλημα θα έρθει ένα χρόνο νωρίτερα, με τους κατασκευαστές να ετοιμάζουν αλλαγές στο σύστημα εξάτμισης.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποια βουβουζέλα, αλλά για υποχρεωτική τοποθέτηση δυο απολήξεων, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως η μια θα χρησιμοποιείται για την wastegate του turbo. Αυτό αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη καλύτερου ήχου, καθώς θα αποφευχθεί η σίγαση που προκαλείται από την σημερινή διάταξη, με την μονή απόληξη.

Για να προχωρήσει η αλλαγή για το 2016, αρχικά θα πρέπει να υποστηριχθεί από το Strategy Group και στη συνέχεια να υπάρξει ομοφωνία στη συνεδρίαση της F1 Commission στα τέλη του μήνα, πριν τελικά φτάσει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που θα συνεδριάσει τον Ιούλιο.

ΠηγήGP Today

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr