Sergio Marchionne προς Audi και BMW: “H Alfa Romeo έρχεται”

Σχετικά άρθρα

Sergio Marchionne

Η μεγάλη ημέρα για την Alfa Romeo ήρθε, με τους Ιταλούς σήμερα να παρουσιάζουν την πολυαναμενόμενη Giulia, της οποίας δύο φωτογραφίες έχουν ήδη διαρρεύσει. Ο CEO της FCA, Sergio Marchionne έδωσε συνέντευξη τύπου και δήλωσε πως “η Alfa Romeo έρχεται”, θέλοντας να ρίξει τα πρώτα του βέλη σε Audi και BMW.

Η FCA έχει αποφασίσει να επενδύσει 6 δισ. δολάρια ώστε να αναβιώσει την Alfa Romeo, με την Giulia να είναι το πρώτο μοντέλο και να ακολουθούν 7 ακόμη νέα μοντέλα, σύμφωνα με το 5ετες πλάνο του 2014. Επόμενο θα είναι το crossover/SUV με κωδική ονομασία 949, που θα βγει στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2016 με αντίπαλους τα Audi Q5, BMW X3 και Mercedes CLC και θα ακολουθήσει ένα μεγάλο sedan το 2017. Αυτό έχει κωδική ονομασία 961 και θα ανταγωνίζεται τα Audi A6, BMW Σειράς 5 και Mercedes E-Class. Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα βασίζονται στη νέα πισωκίνητη/τετρακίνητη πλατφόρμα της Alfa Romeo, την Giorgio, που αρχιμηχανικός της είναι ο ο πρώην μηχανικός της Ferrari, Philippe Krief. Αργότερα θα ακολουθήσει ένα ακόμη SUV/crossover, δύο νέα compact μοντέλα στην κατηγορία της Giulietta, με το ένα να την αντικαθιστά, και ένα νέο “specialty” όχημα.

Τα δύο sedan και το SUV θα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Cassino κοντά στη Ρώμη, στο οποίο η FCA έχει επενδύσει κοντά στα 800 εκατ. ευρώ για να το αναβαθμίσει. Στόχος του Marchionne είναι έως το 2018 η Alfa Romeo να πουλά 400.000 αυτοκίνητα ετησίως, 5,7 φορές περισσότερα, απ’όσα πούλησε το 2014 (70.000). Η Giulia θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης από τις αρχές του 2016, ενώ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στα μέσα του 2016, εκεί ο Marchionne θέλει να πουλά 150.000 αυτοκίνητα της Alfa Romeo κάθε χρόνο από το 2018 και έπειτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πως οι ευροεκλογές και οι αμερικάνικες εκλογές επηρεάζουν τα σχέδια της Alfa Romeo

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν...

Τέλος οι Alfa Romeo Giulia/Stelvio Quadrifoglio από τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo στη Βόρεια Αμερική, Larry Dominique, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedin, ανακοίνωσε ότι οι Giulia Quadrifoglio και Stelvio...
Autoblog.gr