Verstappen: Μόνο το 20% όσων κάνουμε στο μονοθέσιο, αφορά την οδήγηση

Σχετικά άρθρα

P-20150523-00563_News

Το ότι η Formula 1 έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, είναι πασιφανές. Το γεγονός πως τα νούμερα της τηλεθέασης, αλλά και αυτά των εισιτηρίων των αγώνων, έχουν πέσει, σημαίνει πως στον κόσμο δεν αρέσουν οι συγκεκριμένες αλλαγές. Παρά, όμως, τα πολλά προβλήματα, τα μονοθέσια παραμένουν δύσκολα στην οδήγηση.

Και μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορα όπως ήταν στα ’00s, το ίδιο απαιτητικά όπως στα ’80s ή το ίδιο επικίνδυνα όπως στα ’60s και τα ’70s, αλλά ο όγκος των πληροφοριών που δέχεται ο πιλότος είναι τέτοιος, που η οδήγηση απασχολεί μόνο το 20 τοις εκατό των λειτουργιών του στο μονοθέσιο! Σύμφωνα, όμως, και με τον Max Verstappen, αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ακόμη και για εμάς τους νέους οδηγούς, η ποσότητα των τεχνικών πραγμάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη. Θα ήθελα να πω ότι, αυτή τη στιγμή, μόνο το 20 τοις εκατό ασχολείται με την οδήγηση και η συντριπτική πλειοψηφία του υπόλοιπου 80 τοις εκατό, με την παρακολούθηση τεχνικών θεμάτων.

Ξέρετε τι να κάνω για να ξεφύγω από αυτό; Λέω στους μηχανικούς μου ότι δεν θα πρέπει να με υπερφορτώσουν με πληροφορίες. Παίρνουμε πάρα πολλές πληροφορίες στο πιλοτήριο. Μερικές φορές σβήνω το ταμπλό των ενδείξεων στο αυτοκίνητό μου! Θέλω να βασιστώ στο ένστικτό μου. Στην τελική, αυτό δεν είναι που έκανε μεγάλους κάποιους οδηγούς αγώνων;

Και οι φωνές ενάντια στα σύγχρονα μονοθέσια και την σημερινή κατάσταση, πληθαίνουν…

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα