Φήμες: Εξελίσσει η Mazda coupe μοντέλο με Wankel κινητήρα;

Σχετικά άρθρα

ge5147242581498364159

Φήμες για την coupe έκδοση του Mazda6, κυκλοφορούν από το 2012 και σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω αν βασίζονται όντως σε πληροφορίες μέσα από την εταιρία ή είναι αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν “wishful thinking”… ευσεβής πόθος δηλαδή… Όπως και να έχει, Αυστραλιανά μέσα αναφέρουν ότι όχι μόνο η Mazda εξελίσσει την coupe έκδοση του 6 αλλά αυτή θα κινείται από κάποιον νέο Wankel κινητήρα.

Οι πληροφορίες που σύμφωνα με το Motoring προέρχονται από άτομο “κοντά στη Mazda”, λένε ότι το επερχόμενο μοντέλο θα βασίζεται σε μία έκδοση της πλατφόρμας του Mazda6 η οποία έχει τροποποιηθεί για πίσω κίνηση. Εκτός αυτού, κάτω από το καπό, θα βρίσκεται κάποιος Wankel κινητήρας. Το μοντέλο λέγεται ότι θα παρουσιαστεί ως concept το 2017 –στην επέτειο των 50 χρόνων από την παρουσίαση του πρώτου coupe με περιστροφικό κινητήρα, του Cosmo Sport– και θα περάσει στην παραγωγή το 2020 – όταν η Mazda θα κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας.

Επαναλαμβάνω. Πρόκειται για φήμες – αν και είχε κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο επίσημο. Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Από την μία ακούμε ότι όλα τα projects έχουν “παγώσει” για να εστιάσει η εταιρία σε τεχνολογία και μοντέλα ευρείας παραγωγής και από την άλλη, ότι η εξέλιξη του Wankel συνεχίζεται αλλά δεν θα επενδυθούν χρήματα για ένα sports car για κάποια χρόνια. Είδομεν. Πάντως αφού έχει εξασφαλίσει κάποια μοντέλα που θα της δώσουν έναν όγκο παραγωγής, η Mazda χρειάζεται ένα “halo” μοντέλο και αυτό που φημολογείται ταιριάζει στην εταιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...