Αν έχεις Opel στην Αγγλία είναι πολύ πιθανό να βρεις ένα πρωί το αυτοκίνητο σου έτσι

Σχετικά άρθρα

vauxhallcannibals0

Φαντάσου να ξυπνήσεις ένα πρωί και αφού έχεις ετοιμαστεί για να πας στη δουλειά σου, να βγεις έξω από το σπίτι σου και να διαπιστώσεις ότι το μισό σου αυτοκινήτου λείπει.

Όσο κωμικοτραγικό και αν ακούγεται αυτό το σενάριο, είναι πέρα ως πέρα αληθινό και το έχουν ζήσει από τον Απρίλιο του 2013 τουλάχιστον 500 άτομα, ιδιοκτήτες Vauxhall (Opel) Corsa και Astra στην ήρεμη κατά τ’άλλα επαρχεία του Bedfordshire, στα midlands του Μεγάλου Νησιού. Και περίπου οι 150 περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες ως ολική ζημιά.

Σύμφωνα με τελευταία έκθεση οι κλοπές έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη συχνότητα τελευταία, καθώς παρατηρούνται 5 έως 10 κρούσματα κάθε εβδομάδα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Οι αρχές έχουν σοβαρή υποψία ότι πίσω από τα περιστατικά κρύβεται ένα μεγάλο και οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των περιστατικών.

CIz5FyoWcAAJSYi
Οι περισσότερες κλοπές έχουν συμβεί σε κατοικημένες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες, και τα μέρη που λείπουν είναι συνήθως προφυλακτήρες και καπό. Δεδομένου ότι αυτά τα μέρη έχουν την τάση να χρειάζονται αντικατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος, είναι πιθανό να πωλούνται σε ανυποψίαστους πελάτες για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο λόγος γιατί έχουν στοχοποιηθεί μόνο τα Vauxhalls θα μπορούσε να συνδεθεί με το γεγονός ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στο Luton του Bedfordshire. Οι ντόπιοι έχουν την τάση να είναι πιστοί στη μάρκα και έτσι υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα για να επιλέξουν, ενώ επίσης είναι πιθανώς ευκολότερο για τους εγκληματίες να επικεντρωθούν σε μία συγκεκριμένη μάρκα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...