Η Ferrari δε χάνει ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με τον Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP GRAN BRETAGNA F1/2015

Από την τρίτη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα η Ferrari. Η σημερινή ημέρα δεν ήταν ιδανική για την ιταλική ομάδα και μάλιστα η Williams αποδείχθηκε πως ήταν ταχύτερη στον έναν γύρο, όπως δείχνει και το grid για τον αυριανού αγώνα. Φυσικά, τα πάντα έχουν σημασία αύριο, αλλά κάποιοι από τους οπαδούς της ομάδας του Maranello ίσως πιστεύουν ότι η ανταγωνιστικότητα της SF15-T χάνει έδαφος.

Όπως λέει, όμως, ο Kimi Raikkonen, αυτό δεν είναι αλήθεια, και το δικαιολογεί λέγοντας πως δε θα πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα από τις κατατακτήριες σε μία πίστα, ενώ πιστεύει πως ο άνεμος τους επηρέασε περισσότερο απ’ ό,τι τους άμεσους ανταγωνιστές τους.

Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Δεν πήραμε ακριβώς αυτό που θα θέλαμε σήμερα, αλλά ξέραμε ότι δε θα είναι εύκολο για εμάς με τέτοιους ανέμους. Δεν είναι καταστροφή. Και δεν έχει νόημα να συζητάμε ότι πέφτουμε πίσω στην απόδοση.

Εξαρτάται από τις συνθήκες, τη χάραξη της πίστας και τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε. Δεν ήταν ιδανική μέρα, αλλά δεν περιμένω πως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Δε θα μας ανησυχεί ότι μπορεί να συμβεί όλη τη σεζόν, μα βλέπουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.

Κάτι στο οποίο μπορούμε να σταθούμε είναι το γεγονός ότι ο «Iceman» ήταν ταχύτερος σήμερα από τον Sebastian Vettel. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως αυτό είναι μια αντίδραση στις φήμες γι’ αποχώρηση ή στις προειδοποιήσεις της Ferrari, αλλά ο Πρωταθλητής του 2007 δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για ό,τι έγινε σήμερα, καθώς και οι δύο είναι στην τρίτη σειρά του grid και όχι πιο μπροστά.

Πάντα έλεγα ότι δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Δε με κάνει πιο χαρούμενο όταν είμαστε στην 5η και την 6η θέση, και δε μ’ ενδιαφέρει αν είναι μπροστά μου σε τέτοιες θέσεις. Αυτό έχει σημασία όταν πρόκειται για τις δύο πρώτες θέσεις. Ίσως σε άλλους να είναι διαφορετικό, αλλά όχι για εμένα. Αύριο είναι ο αγώνας και πρέπει να προσπαθήσουμε για να τα πάμε καλύτερα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr