Ακόμα και σύντομοι αγώνες το Σάββατο είναι πιθανό στην F1 από το 2016

Σχετικά άρθρα

GP MALESIA F1/2015

Σημαντικό αποδείχθηκε το τελευταίο Strategy Group, καθώς η συζήτηση μεταξύ των έξι σημαντικότερων ομάδων (Ferrari, McLaren, Williams, Mercedes, Red Bull, Force India), του Jean Todt και του Bernie Ecclestone αφορούσε τη φετινή σεζόν, την επόμενη, αλλά και το 2017. Ένα από τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν η αλλαγή στη μορφή του αγωνιστικού 3ημέρου, αν και προσωπικά φοβάμαι μία τέτοια αλλαγή, διότι οι υπεύθυνοι μας έχουν δείξει ότι δεν είναι άτομα εμπιστοσύνης.

Τι θα μπορούσε, όμως, να είναι αυτό; Μην περιμένεις να διαβάσεις κάτι χειροπιαστό από τ’ αφεντικά των ομάδων, καθώς ακόμα είναι σε φάση δηλώσεων και… αποκλείω κάποια, αλλά μερικά δεν μπορώ. Ένα από αυτά που δεν μπορεί ν’ αποκλείσει ο Christian Horner είναι οι σύντομοι αγώνες το Σάββατο, κάτι αντίστοιχο που ισχύει από φέτος και στο DTM. Προσωπικά, κάτι τέτοιο με βρίσκει αντίθετο, αλλά ο επί κεφαλής της Red Bull Racing αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ενώ αποκλείει και κάποιες άλλες ιδέες.

Όλα είναι πιθανά (για τους σύντομους αγώνες το Σάββατο). Δεν συζητήσαμε για βαθμούς στις κατατακτήριες. Δε θα έχουμε αντεστραμμένο grid. Και δε θα έχουμε τα play-offs του NASCAR.

Η αναπληρωτής επί κεφαλής της Williams, Claire Williams, αρνήθηκε να πει κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο το ότι οι αλλαγές θα είναι συναρπαστικές.

Αυτή που θα είναι συναρπαστική είναι η μορφή του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Μακάρι να μπορούσα, αλλά μου αρέσει η δουλειά μου και δεν πρόκειται να το κάνω. Οι ιδέες που σκεπτόμαστε είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και θα πρέπει να κάνουμε μια πλήρη ανάλυση.

Στα πλαίσια ενός αγωνιστικού 3ημέρου, ζητείται πάντα και η γνώμη των οδηγών. Το δίδυμο της McLaren ρωτήθηκε για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν, με τον Jenson Button ν’ απαντά:

Καλωσορίζω τις αλλαγές. Έχω δει τις περισσότερες ιδέες και πρέπει να είμαστε πιο νωρίς δίκαιοι. Ανυπομονώ για τις αλλαγές.

Όσο για τον Fernando Alonso, είπε:

Νομίζω πως θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε την τελική απόφαση. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μόνο φήμες, έτσι θα δούμε τι θα γίνει από τις αποφάσεις και θα προσαρμοστούμε στα πάντα.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...