Οι φήμες αποχώρησης κάνουν κακό στον Kimi, λέει η Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP GRAN BRETAGNA F1/2015

Από τα μεγάλα ονόματα, ο οδηγός που κινδυνεύει περισσότερο να μείνει άνεργος την επόμενη σεζόν είναι ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός, που στα τελευταία Grands Prix είχε χάσει τη φόρμα του, έδειξε στο Silverstone πως μπορεί να είναι γρήγορος, καθώς στις κατατακτήριες βρέθηκε μπροστά από τον Sebastian Vettel, αλλά στον αγώνα η βροχή δεν τον ευνόησε, καθώς οι επιλογές που έκανε για τα ελαστικά δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Η Ferrari έχει πει στον Πρωταθλητή του 2007 ότι η ευθύνη για την παραμονή είναι στα χέρια του, αλλά ο ίδιος πιστεύει πως τον μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει η ομάδα. Και όλα αυτά εν μέσω δημοσιευμάτων για αντικατάστασή του από τον Valtteri Bottas. Μπορεί όλο αυτό να έχει παίξει ρόλο στην απόδοση του Kimi; Σ’ εμάς φαίνεται ως ένας άνθρωπος που δεν επηρεάζεται από εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά ο Maurizio Arrivabene, έχει διαφορετική άποψη.

Φανταστείτε να ήσασταν ο Kimi για ένα δευτερόλεπτο. Όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν στο Μπαχρέιν και μετά μπήκε στο μονοθέσιο και οδηγούσε στα 300 χλμ/ώρα. Αν έχει καλή διάθεση; Όχι, κι εγώ θέλω τον Kimi να παραμείνει ήρεμος και να κάνει τη δουλειά του.

Θέλω ν’ απαλλαγούμε από όλα αυτά (τα δημοσιεύματα), επειδή έχουμε δύο οδηγούς, και ο Kimi ξέρει τι πρέπει να κάνει και ξέρει ότι το μέλλον του είναι στα χέρια του. Θα γνωστοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή την απόφασή μας. Όπως πάντα λέω, το μέλλον του είναι στα χέρια του. Δε θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό, γιατί έχουμε ακόμα 10 αγώνες για να τελειώσουμε, και την κατάλληλη στιγμή θα μιλήσουμε με τον Kimi για το τι πρόκειται να κάνουμε.

GP GRAN BRETAGNA F1/2015

Όσο για το χθεσινό αγώνα, ο Ιταλός εξηγεί πως η απόφαση για είσοδος του «Iceman» νωρίτερα από αυτή του Vettel ανήκει στον Φινλανδό, ο οποίος ρίσκαρε, ενώ αναγνωρίζει το γεγονός ότι η Williams ήταν καλύτερη στη βρετανική πίστα.

Τα παιδιά της στρατηγικής κάνουν εκπληκτική δουλειά, αλλά, όταν βρέχει, είναι ο οδηγός που αποφασίσει την είσοδό του στα pits. Στην περίπτωση του Kimi, του οποίου η στρατηγική ήταν πανομοιότυπη με αυτή του Vettel, σκέφτηκε ότι ήταν καλύτερο να μπει μέσα. Αν έβρεχε περισσότερο, ίσως να είχε κερδίσει τον αγώνα. Αλλά, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ν’ αναγνωρίζουμε ότι η Williams ήταν πιο δυνατή από εμάς.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...