Ψηφοφορία: Aston Martin Vulcan, Ferrari FXX K ή McLaren P1 GTR;

Σχετικά άρθρα

fxx k vulcan p1 gtr

Έχουν περάσει περισσότεροι από 12 μήνες από τότε που είχαμε κάνει την ψηφοφορία για το ποιο από τα τρία hypercars προτιμάς. Τότε, οι επιλογές ήταν τρεις: LaFerrari, Porsche 918 Spyder και McLaren P1. Όσο και να περιμέναμε όμως για την σκληροπυρηνική εκδοχή της 918 Spyder, η Porsche δεν μας έκανε το χατίρι. Δεν πειράζει όμως… εμφανίστηκε από το πουθενά η Aston Martin για να καλύψει το κενό που έμεινε. Οπότε η ψηφοφορία έχει και πάλι τρεις επιλογές: Aston Martin Vulcan, Ferrari FXX K και McLaren P1 GTR.

Η τιτανομαχία των track-only hypercars. Μία κατηγορία που θα μπορούσε να πει κανείς ότι εφευρέθηκε από την Ferrari με την FXX και τώρα μετράει 3 μοντέλα. Τι να πει κανείς γι’ αυτά; Απαλλαγμένα από κανονισμούς για ρύπους, για θόρυβο, για φώτα ή ασφάλεια πεζών, τα τρία αυτά μοντέλα είναι το αποκορύφωμα της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας των εταιριών που τα βγάζουν. Είναι πέρα από την λεπτή γραμμή που χωρίζει τα αυτοκίνητα παραγωγής από τα  αγωνιστικά. Είναι αγωνιστικά τα οποία όμως πωλούνται σε μερικούς εκλεκτούς πελάτες. Είναι αγωνιστικά που τρέχουν εκτός συναγωνισμού. Αποκλειστικά και μόνο για την ευχαρίστηση των τυχερών –και ζάμπλουτων- αυτών ανθρώπων. Είναι η FXX K, η P1 GTR και η Vulcan και αφού ρίξεις μία ματιά στον πίνακα που ακολουθεί, καλείσαι να απαντήσεις στην παντελώς ανούσια, αλλά κρίσιμη ερώτηση: ποια από τις τρεις; Μπορείς να απαντήσεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη!

Aston Martin Vulcan Ferrari FXX K McLaren P1 GTR
Κινητήρας 7,0 λίτρων V12 6.3 λίτρων V12 3,8 λίτρων twin-turbo V8
Ιπποδύναμη ΚΕΚ 800+ hp 860 hp 800 hp
Ιπποδύναμη ΗΚ 190 hp 200 hp
Συνδυαστική ισχύς 800+ hp 1.050 hp 1.000 hp
Ροπή ??? 900+ Nm 900+
Κιβώτιο Ταχυτήτων 6-τάχυτο, σειριακό 7-τάχυτο, αυτόματο, διπλού συμπλέκτη 7-τάχυτο, αυτόματο, διπλού συμπλέκτη
Κατανάλωση Άστο καλύτερα Στον Θεό! Σοβαρά; Σε νοιάζει;
Διάρκεια προγράμματος ??? 2 χρόνια 1.5 χρόνια
Διοργανώσεις ??? Έως 7 τον χρόνο 6 ανά πρόγραμμα
Θέλω να το πουλήσω! Ok Για δύο χρόνια ξέχνα το! Ναι, αλλά ο επόμενος δεν παίρνει τη θέση σου.
Κυκλοφορία 24 32 45
Τιμή € 2.530.000 € 2.500.000 € 2.790.000
Bonus έχει; Δωρεάν μαθήματα από τον νικητή Le Mans, Darren Turner καθώς και warm-up με διάφορα άλλα μοντέλα της φίρμας. Επίσης, οι ιδιοκτήτες έχουν -περιορισμένη- πρόσβαση στους προσομοιωτές της εταιρίας. Δοκιμές 2 ημερών στο Fiorano. Θες κι άλλο; Ferrari είσαι! Μπορείς να σχεδιάσεις την livery του αυτοκινήτου σου μαζί με τον αρχισχεδιαστή της McLaren, Frank Stephenson. Βασικά θα ακούσεις πολλά “ΟΧΙ” μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που θέλει αυτός! Επίσης, έως και 4 ώρες στον προσομοιωτή της McLaren πριν από κάθε διοργάνωση.

 

[poll id=”27″]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...