Φήμες: Ο Adrian Newey δουλεύει σε ένα “απόλυτο hypercar” με την Aston Martin

Σχετικά άρθρα

adrian-newey-red-bull

Ορισμένες φορές, μία φήμη φαίνεται να συμπληρώνει μία άλλη φήμη για να δημιουργηθεί μία είδηση (;). Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στα τέλη του Ιουνίου, επανεμφανίστηκε η φήμη για ένα αυτοκίνητο παραγωγής από την Red Bull. Το project αυτό, ήταν στον αέρα με αντικρουόμενες δηλώσεις και μία γενική ασάφεια. Μερικές ημέρες αργότερα, έκανε την εμφάνιση της μία φήμη που έκανε λόγο για συνεργασία της Aston Martin με την Red Bull στην Formula 1. Διαψεύσεις δεξιά κι αριστερά. Κανείς δεν μίλησε με κανέναν κλπ. Τα κλασικά.

Τώρα όμως, οι Άγγλοι του Autocar, υποστηρίζουν ότι έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Δεν θα βγάλει η Red Bull αυτοκίνητο παραγωγής, ούτε η Aston Martin θα μπει στην F1. Ο Adrian Newey, δουλεύει με την Aston Martin για ένα “υπέρτατο hypercar” και αυτό, είναι μέρος μίας συμφωνίας μεταξύ της Aston Martin και της Red Bull Technologies. Όχι της Red Bull Racing, αφού Red Bull Racing και Red Bull Technologies, είναι διαφορετικές οντότητες στην αυτοκρατορία που ονομάζεται Red Bull. Επίσης, “λάδι στη φωτιά” ρίχνει ο Helmut Marko που όταν ρωτήθηκε επί του θέματος στο Grand Prix του Silverstone, δήλωσε ότι “γίνονται συνομιλίες με την Aston Martin – αλλά για άλλα projects”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει μαζέψει το Αγγλικό μέσο, ο Adrian Newey δουλεύει πάνω σε αυτό το project από τότε που αποχώρησε οριστικά από την F1 και εκτός από τους πόρους της Aston Martin, λέγεται ότι έχει συνεργαστεί και με την σχεδιαστική ομάδα της εταιρίας – κάτι που σημαίνει ότι το project έχει προχωρήσει. Από την άλλη, άτομα που έχουν γνώση σχετικά με το θέμα, ισχυρίζονται ότι το φημολογούμενο αυτοκίνητο βρίσκεται “σε εμβρυικό στάδιο χωρίς διαβεβαιώσεις ότι θα πάρει το πράσινο φως”. Όπως και να έχει, ακούγεται ότι ο Newey θέλει να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα αναγνωρίζεται ως το “απόλυτο του είδους του”. Οι φήμες λένε ότι δεν θα είναι street legal αν και ο διάσημος σχεδιαστής θέλει να είναι για να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία όπως έκανε ο Gordon Murray με την McLaren F1. Και αν αναρωτιέσαι για το αν μιλάμε για την Vulcan, να σε διαβεβαιώσω πως όχι. Υπάρχει πιθανότητα να μοιράζονται κάποια εξαρτήματα αλλά τόσο ο Newey όσο και η Aston Martin, θέλουν να κρατήσουν τα δύο projects ξεχωριστά ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το μοντέλο να χρησιμοποιεί powertrain και ηλεκτρονικά Mercedes.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...