Κορυφαίοι πιλότοι σχολιάζουν το ενδεχόμενο δύο αγώνων ανά Grand Prix

Σχετικά άρθρα

F1

Εν αναμονή εξελίξεων θα πρέπει να είμαστε όσον αφορά το 2016, και μία από τις αλλαγές που συζητήθηκαν είναι η αναθεώρηση του αγωνιστικού 3ημέρου, καθώς πιθανότατα από τη νέα σεζόν θα έχουμε κάτι διαφορετικό. Μάλιστα, κάτι που προέκυψε ότι μπορεί να υπάρξει είναι να έχουμε δύο αγώνες σ’ ένα Grand Prix, ένα ενδεχόμενο που είναι αδύνατο να αποκλείσουμε ακόμα. Βλέπεις, οι υπεύθυνοι προσπαθούν να «τραβήξουν» τηλεθεατές, αλλά, κατά τη γνώμη μου, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Ωστόσο, εκτός από τη δική μου και τη δική η σου άποψη, υπάρχει και αυτή των οδηγών, οι οποίοι ρωτήθηκαν για την πιθανή αυτή αλλαγή, με τον Lewis Hamilton να είναι θετικός, αν και ο Πρωταθλητής αναφέρεται γενικότερα στο 3ήμερο.

Θα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος αν αυτό αλλάξει. Είναι το ίδιο πράγμα για 9 χρόνια, με την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή να είναι ακριβώς τα ίδια. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το αλλάξουν με κάποιον τρόπο. Αν μπορούμε να το κάνουμε πιο συναρπαστικό από 3ήμερο σε 3ήμερο, θα ήταν ωραίο αν αλλάξει και θα το ήθελα αυτό για τα επόμενα 7 χρόνια.

Αντίθετη γνώμη με τον Βρετανό έχει ο Sebastian Vettel, τουλάχιστον όσον αφορά τον αγώνα. O Γερμανός επισημαίνει πως οι αγώνες θα πρέπει να είναι προνόμιο των Κυριακών, ενώ δεν παραλείπει ν’ αστειευτεί με τον χρωματισμό στα κράνη των οδηγών.

Αγαπώ τους αγώνες, αλλά είμαι παραδοσιακός σε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας αγώνες σε κάθε Grand Prix. Ξέρω ότι το Σάββατο είναι μόνο οι κατατακτήριες, αλλά θα πάρουμε λίγο από το θέαμα της Κυριακής. Νομίζω ότι έχουμε σημαντικότερα προβλήματα να λύσουμε από το να έχουμε αγώνα το Σάββατο. Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε τα πραγματικά προβλήματα, όπως ο σχεδιασμός του κράνους!

Προσοχή συνιστά ο Nico Rosberg, διότι το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό, καθώς, όπως λέει και ο ίδιος, η αλλαγή αυτή δε συνάδει με την ιστορία της Formula 1 και μπορεί να υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις.

Το DTM μόλις το έκανε και νομίζω ότι είναι αρκετά επιτυχημένο γι’ αυτούς. Δίνει περισσότερα στους οπαδούς κι εμείς είμαστε εδώ έτσι κι αλλιώς. Είναι κάτι που εξετάζεται, οπότε γιατί όχι; Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι είναι μακριά από την παράδοση της Formula 1. Είναι σαν να είχαμε 7 Grand Slams στο τένις και αυτό θα ενοχλούσε τον κόσμο, γιατί εδώ και 50 χρόνια υπάρχουν 4 Grand Slams και θα έπρεπε να μείνει έτσι. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε.

Ο Jenson Button, αν και είναι ανοιχτός σε νέες αλλαγές για το 3ήμερο, αρνείται τώρα να σχολιάσει την πιθανότητα να έχουμε δύο αγώνα σε κάθε Grand Prix, αφού υποστηρίζει ότι είναι μηδενική.

Δε νομίζω ότι θα συμβεί. Δεν έχει σημασία να το σχολιάσουμε, γιατί δεν πρόκειται να συμβεί.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr