Για απλούστερους κανονισμούς και μειωμένο κόστος συνεχίζει να μάχεται η Sauber

Σχετικά άρθρα

British GP Saturday 04/07/15

Ένα από τα θέματα που καλούνται να λύσουν οι διοικούντες της Formula 1 είναι το δυσβάσταχτο για κάποιες ομάδες κόστος. Οι turbo V6 κινητήρες έχουν διπλασιάσει το κόστος των ατμοσφαιρικών V8 και αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα οικονομικά τους. Η Sauber είναι μία από αυτές και μάλιστα ζητά έντονα να μειωθούν οι προϋπολογισμοί, αλλά το θέμα δεν έχει δει πρόοδο, καθώς οι μεγαλύτερες ομάδες είναι αντίθετες.

Παρά τις αντιρρήσεις, η Monisha Kaltenborn επιμένει πως το θέμα του budget cup είναι κάτι που πρέπει να τους απασχολεί όλους, ενώ η επί κεφαλής της Sauber θεωρεί πως η κατάσταση θα γινόταν καλύτερη αν οι κανονισμοί γύρω από το τεχνικό κομμάτι γίνουν λιγότερο περίπλοκοι.

Πιστεύουμε ότι κάποιες πτυχές του αθλήματος πρέπει να εξεταστούν ξανά. Νιώθουμε ότι πρέπει να απλουστευτούν οι τεχνικοί κανονισμοί, κάτι που θα βελτιώσει και τον ανταγωνισμό, επίσης. Έχουμε δει στο παρελθόν ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν κάνεις αλλαγές, επειδή μέχρι τώρα, οι τεχνικοί κανονισμοί έχουν αυξήσει το κόστος και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε με τόσα πολλά παραδείγματα από το παρελθόν.

Θα πρέπει, επίσης, να κοιτάξεις την τεχνική πλευρά, και ο πρώην Πρόεδρος της FIA, Max Mosley, είχε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες γι’ αυτό, που ήταν ένα ανώτατο όριο και να δώσεις τεχνικές ελευθερίες αν είσαι κάτω από αυτό το όριο. Η άλλη πλευρά είναι το συνολικό κόστος της Formula 1. Αυτό σχετίζεται με τα συνολικά έσοδα του αθλήματος και πώς μπορείς να μοιράσεις τα χρήματα με πιο δίκαιο τρόπο.

Monisha Kaltenborn

Η Kaltenborn θέλησε να χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως παράδειγμα προς μίμηση, ρίχνοντας με τον τρόπο της ευθύνες στον Bernie Ecclestone για το κομμάτι των διαφημίσεων και των ποσοστών που καταλήγουν στις ομάδες.

Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων είναι υπεύθυνος για τις διαφημιστικές συμφωνίες και αυτό που πρέπει να διαβεβαιώσουμε είναι ότι θα έχουμε έναν υγιή χώρο. Αν μας συγκρίνεται με το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν αυτές οι συζητήσεις εκεί. Έχεις μεγάλες ομάδες και μικρότερες, αλλά κανένας δεν υποφέρει τόσο πολύ. Οι μεγαλύτερες ομάδες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κρατήσουν τις μικρότερες και υπάρχει κατανομή χρημάτων που επιτρέπει σε όλους να υπάρχουν και να είναι σε ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές επίπεδο.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr