Η Renault θα μπορούσε να λαμβάνει χρηματικό έπαθλο αν επέστρεφε στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Renault F1

Κατά τα ψέματα, η Renault είναι ένα μεγάλο όνομα στον χώρο της αυτοκίνησης, έχοντας σημαντική ιστορία και στη Formula 1. Για την ώρα, οι Γάλλοι βρίσκονται στο άθλημα μόνο ως κατασκευαστής κινητήρων, κάτι που έχει γυρίσει boomerang, αφού τα προβλήματα αξιοπιστίας και απόδοσης με το power unit έχουν πυροδοτήσει δηλώσεις ακόμα και για αποχώρηση από το άθλημα.

Από την άλλη, οι φήμες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της εταιρείας να επιστρέψει ως ομάδα, εξαγοράζοντας κάποια από τις τωρινές, με την Toro Rosso να μην είναι το φαβορί για την κίνηση αυτή και τη Lotus να είναι πιο πιθανή. Το αν η Formula 1 θέλει να δει τη Renault να μάχεται ξανά ως ομάδα είναι κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε από τις δηλώσεις του Bernie Ecclestone, ο οποίος λέει ότι η Renault θα μπει στο club των Ferrari, Mercedes, McLaren, Red Bull και Williams, οι οποίες λαμβάνουν το 15% από το 65% των χρημάτων που διανέμεται στις ομάδες μέσα από την FOM.

Ναι, αν έπαιρναν τη θέση της Lotus και κάνουν ακριβώς ό,τι η Mercedes και η Red Bull, σίγουρα θα έπαιρναν χρήματα. Στη Renault μιλούν για την πιθανή εξαγορά της Lotus, έτσι υπάρχει τρόπος γι’ αυτούς, και θα θέλαμε να τους έχουμε εδώ. Αν κάνουν ό,τι πρέπει, δε νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσει κάποιος άλλος. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να το κάνουν αρκετά εύκολα.

F1 AUSTRALIAN GP 2015

Τα λόγια του 84χρονου φτάνουν με ικανοποίηση στα αφτιά του Διευθύνοντα Συμβούλου της Renault, Cyril Abiteboul, αλλά επισημαίνει πως η γαλλική εταιρεία στοχεύει στην κορυφή σε ό,τι κι αν κάνει στο μέλλον.

Ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε και το κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί πόροι για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να συμμετάσχουμε όπως το κάνουμε τώρα. Βάσει της κληρονομιάς που έχουμε, κάθε project της Renault θα πρέπει να είναι κορυφαίο.

Κάθε αναγνώριση της αξίας της Renault στη Formula 1, όχι μόνο ως κατασκευαστής κινητήρων αλλά και ως ομάδα, είναι προφανές ότι θα βοηθήσει. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που είναι καθοριστικό στοιχείο στη Formula 1, επειδή υπάρχουν κι άλλα θέματα, μα σίγουρα είναι απαραίτητα. Έτσι, τέτοια σχόλια από τον Bernie είναι σίγουρα θετικά.

Daniel Ricciardo

Το συμβόλαιο της Renault με τη Red Bull ολοκληρώνεται στα τέλη του 2016, και ο Daniel Ricciardo περιμένει πως η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη στα μέσα του Αυγούστου.

Είναι στα χέρια της ομάδας η κατάσταση. Κρατώ τα αφτιά μου ανοιχτά για το τι θα γίνει και τι συζητείται με την ομάδα, με τη Renault και το μέλλον της ομάδας. Απ’ όσο καταλαβαίνω, σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ένα πιο ξεκάθαρο σχέδιο. Ας δούμε τι θα συμβεί.

[Πηγή: Autosport (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr