Επισκευή της οροφής του αλουμινένιου Ford F-150 κόστισε $17.000

Σχετικά άρθρα

Ford F-150

Το νέο Ford F-150 είναι αλουμινένιο, πράγμα που σημαίνει πως είναι ελαφρύτερο, αλλά η κάθε επισκευή του κοστίζει πολύ περισσότερο. Πόσο περισσότερο; Διάβασε την ιστορία ενός Αμερικάνου, ο οποίος χρειάστηκε έναν μήνα και 17.000 δολάρια, για να επιδιορθώσει την οροφή του F-150 του.

Ο άτυχος ιδιοκτήτης πριν από δύο μήνες είχε πάει για πλύσιμο το νέο του Ford F-150 King Ranch με μόλις 6.400 χλμ σε ένα αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων, αλλά μια βλάβη στο πλυντήριο, οδήγησε στη πτώση ενός μέρους του πλυντηρίου στην οροφή του F-150 που την έσκισε στα δύο. Ο ιδιοκτήτης πήγε το αυτοκίνητο του σε πιστοποιημένο συνεργείο επισκευής του αλουμινένιου σώματος της Ford, ο οποίος κοστολόγησε τελικά την ζημιά στις 17.000 δολάρια! Εξωφρενική τιμή, με την ασφαλιστική εταιρία, που πλήρωσε την λυπητερή, να θεωρεί πιο συμφέρουσα την επισκευή, παρά την αντικατάσταση, του νέου F-150, που αγοράστηκε για περίπου $70.000.

Το συνεργείο χρειάστηκε αρκετό χρόνο και την υποστήριξη των ανθρώπου της Ford από το εργοστάσιο παραγωγής του F-150, ώστε να καταφέρουν να τοποθετήσουν την νέα οροφή στο αυτοκίνητο. Εκτός από τα εργατικά, αλλά και τα ακριβά αλουμινένια ανταλλακτικά, προκαλεί εντύπωση και το κόστος των πριτσινιών που κρατούν μεταξύ τους τα αλουμινένια μέρη. Η Ford χρησιμοποιεί διαφόρου μήκους αλουμινένια πριτσίνια, τα οποία και δεν παρείχε στο συνεργείο επισκευής. Έτσι ο επικεφαλής του συνεργείου απευθύνθηκε σε εξωτερικό προμηθευτή, χρεώνοντας την ασφαλιστική εταιρία με 2.300 δολάρια. Ναι, 2.300 δολάρια μόνο για πριτσίνια, που παρότι δεν χρησιμοποίησε ούτε τα μισά που είχε το κουτί, χρεώθηκαν όλα στην ασφαλιστική. Αν έχεις χρόνος, αξίζει να διαβάζεις όλη την ιστορία στο λινκ της πηγής.

ΠηγήFenderbender

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...