Ανάκληση 52.641 Toyota στην Ελλάδα λόγω Takata

Σχετικά άρθρα

toyota logo

H ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota ανακοίνωσε πως ανακαλεί επιπλέον 52.641 Yaris, Corolla και Avensis, παραγωγής από 13 Απριλίου 2003 έως 22 Δεκεμβρίου 2008, στην Ελλάδα λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata.

Υπενθυμίζεται ότι στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου συνοδηγού να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Η Jeep ανακαλεί 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer

Η Jeep ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2021 και 11 Σεπτεμβρίου 2023. Αιτία της ανάκλησης είναι...
Autoblog.gr