Ανάκληση 851 Chevrolet Captiva στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Chevrolet-Captiva_Sport_2008

Ανακαλούνται 851 Chevrolet Captiva στην Ελλάδα ώστε να σε αυτά να γίνει αντικατάσταση του κυλίνδρου του διακόπτη ανάφλεξης (το γνωστό θέμα με τους προβληματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM). Η ανάκληση αφορά τα Captiva, με ημερομηνία κατασκευής από 3 Μαρτίου 2006 έως 18 Ιουλίου 2011 και αριθμούς πλαισίου από 7Β005637 έως ΑB106462.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται ο κινητήρας του οχήματος να εκκινήσει από μόνος του και να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα, όταν το κλειδί βρίσκεται στη θέση κλειδώματος LOCK(OFF) του διακόπτη ανάφλεξης. Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον υπάρχει επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων, το όχημα ενδέχεται να κινηθεί απρόσμενα.

Η Chevrolet αναφέρει πως τα προς ανάκληση Captiva είναι ασφαλές για οδήγηση. Έως ότου πραγματοποιηθεί η διορθωτική ενέργεια στα αυτοκίνητα, και με σκοπό την αποφυγή ακούσιας εκκίνησης του κινητήρα του οχήματος, η Chevrolet αναφέρει πως οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα πρέπει να αφαιρούν το κλειδί από το διακόπτη ανάφλεξης και να το παίρνουν μαζί τους πριν εξέλθουν από το όχημα, ακόμα και αν απομακρύνονται από αυτό για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά και να εφαρμόζουν το χειρόφρενο πριν εξέλθουν από το όχημα.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένα περιστατικό στην Κροατία ως αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε, όταν υπάρξει επάρκεια ανταλλακτικών και μετά από νεότερη ειδοποίηση, να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Chevrolet προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του κυλίνδρου του διακόπτη ανάφλεξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210 5773460.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...