Οι πρώτες δύο φωτογραφίες του πρωτότυπου Q6 της Audi

Σχετικά άρθρα

Aujdi-Q6-e-Tron-1

Η Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιάσει το Q6 Concept και αυτές είναι οι δύο πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου που ονομάζεται C-BEV Concept. Το πρωτότυπο θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα, με την έκδοση παραγωγής του να παρουσιάζεται το 2018.

Σέξι, σπορ, γεμάτο χρηστικότητα“. Με αυτές τις έννοιες ο CEO της Audi, Rupert Stadler χαρακτήρισε παλαιότερα το Q6 που θα τεθεί απέναντι από το Tesla Model X. Θα δανείζεται την τεχνολογία του R8 e-tron, με την 90 kWh μπαταρία του να έχει τέτοια χωρητικότητα που θα προσφέρει στο αυτοκίνητο αυτονομία περίπου 500 χλμ.

Aujdi-Q6-e-Tron-2

Το Q6 θα βασίζεται στην MLB πλατφόρμα του VW Group και αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Μία των 300 ίππων και 450 Nm ροπής και μία των 400 ίππων και 650 Nm ροπής, ενώ αργότερα θα προστεθεί και μια “RS-spec” έκδοση, που θα διαθέτει 500 άλογα και 750 Nm ροπής.

Η φόρτιση των μπαταριών του αυτοκινήτου θα γίνεται μέσω επαγωγικού συστήματος φόρτισης, με την Audi να προσφέρει το Q6 τόσο σε plug-in υβριδική έκδοση, όσο και σε έκδοση με κινητήρα υδρογόνου. Είναι αρκετά απίθανο όμως, το Q6 να φορέσει κάποιο κινητήρα εσωτερικής καύσης, μιας και κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την φιλική προς το περιβάλλον εικόνα που θέλει να χτίσει η Audi γύρω από το μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...