Αυτοκίνητα στην Έβδομη Τέχνη [Μέρος 1ο]

Σχετικά άρθρα

Έβδομη Τέχνη. Κινηματογράφος. Σινεμά. Λέξεις για να δηλώσουμε το χώρο που αναμένουμε πώς και πώς να δούμε τους αγαπημένους μας ηθοποιούς στα νέα τους κατορθώματα, αλλά και πλήθος από συναισθήματα που μας κατακλύζουν, όπως χαρά, συγκίνηση.

Shelby-Mustang-Wallpaper-Gt-Black1

Εδώ στο Autoblog.gr δε θα διαβάσεις κριτική νέων ταινιών, αλλά σε αυτά τα 2 μέρη του αφιερώματος θα δεις εκείνα τα αυτοκίνητα που έγιναν συνώνυμα κινηματογραφικών έργων ή, αν προτιμάς, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και “πρωταγωνιστές” χωρίς τα οποία η ταινία θα ήταν τόσο, μα τόσο διαφορετική. Για να ξεκινήσουμε λοιπόν!

Ferrari Testarossa

Ας ξεκινήσουμε όμως με μια τηλεοπτική, αγαπημένη σειρά από τα ’80s. Λέγεται ότι η Ferrari δεν ήθελε την μαύρη Daytona replica (που βασιζόταν σε μια Corvette) που χρησιμοποιούταν στην αρχή του Miami Vice και έτσι παρείχε στους συντελεστές της σειράς 2 Testarossa για την τρίτη σεζόν το 1986.

maxresdefault

Το αυτοκίνητο αρχικά ήταν βαμμένο σε μαύρο χρώμα, αλλά ο σκηνοθέτης της σειράς, αποφάσισε να βάψει και τις δύο Ferrari σε λευκό χρώμα, ώστε να κινηματογραφεί καλύτερα τα νυχτερινά πλάνα. Και ναι, είναι αυτή που θα δημοπρατηθεί το Δεκαπενταύγουστο!.

Μercury Monterey

Μπορεί να έχουμε ταυτίσει τον Sylvester Stalone με τον Rocky και τον Rambo, αλλά το 1986, ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει και γράψει το σενάριο στην ταινία Cobra, στην οποία υποδυόταν τον Marion Cobretti, έναν αστυνομικό που μάλλον δε θα ήθελες να μπλέξεις μαζί του.

i008701

Σαν cool αστυνομικός όμως, οδηγούσε μια custom Mercury Monterey του 1950, αρκετά “badass” για το ρόλο! 4 κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της ταινίας, αλλά τελικώς η Mercury καταστράφηκε στην ταινία ύστερα από μια καταδίωξη.

Porsche 911 (964) Turbo

yt5weumm72qv32sb2bfd

O σκηνοθέτης της ταινίας Bad Boys, Μichael Bay, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Will Smith και Martin Lawrence, χρησιμοποίησε στα γυρίσματά της την προσωπική του 911 Turbo. A, και προς το τέλος της ταινίας, νίκησε σε κόντρα μια AC Cobra…

Audi S8

Αν περίμενες να εντάξω το A8 του Jason Statham στο Transporter, μάλλον έπεσες έξω.Από τις αγαπημένες μου ταινίες, το Ronin του 1998, με τους Robert de Niro και Jean Reno στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είχε αρκετές σκηνές καταδίωξης από τον μετρ τέτοιου είδους ταινιών John Frankenheimer.

i001834

Σε μια από τις καταδιώξεις, το S8 ήρθε αντιμέτωπο με μια ομάδα Citroen XM στους δρόμους της Νίκαιας στη Γαλλία. Στην ταινία, το S8 -υποτίθεται- ότι είναι κλεμμένο και ήταν εφοδιασμένο με σύστημα nitro. Έπαιζε και ο Sean Bean, που όμως δεν σκοτώθηκε στην ταινία, όπως είθισται άλλωστε!!!

TVR Tuscan Speed Six

i002684

Πες ότι είσαι ένας διεθνής, έμπορος όπλων, αδίστακτος, αλλά με εκλεπτυσμένο γούστο.Τι θα μπορούσες να έχεις στη συλλογή σου; Μα ένα TVR Tuscan Speed 6. Ιδιαίτερο, αλλά δύστροπο, ταίριαζε με το ρόλο του John Travolta στην ταινία Swordfish. Αν θυμάμαι καλά, το Tuscan δεν πωλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ λόγω ρύπων…

Pontiac Trans Am

Πιστεύω από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και η Pontiac Trans Am a.k.a KITT θα κοσμούσε ως αφίσα τον τοίχο αγορίστικων δωματίων.

KITT (1)

Ο The Knight Industries Two Thousand” μιλούσε” στον David Hasselhoff για 4 σεζόν, από το 1982 έως και το 1986. H τεχνητή νοημοσύνη στα πρόωρα βήματά της… Το “Hello Micheal…” ακόμη αντηχεί στα αυτιά μου.

DeLorean DMC-12

Ένα από τα σχεδιαστικά δημιουργήματα του Giorgetto Giugiaro έμελλε να είναι πρωταγωνιστής στην ταινία Back to the Future του 1985. Highlight οι Gullwing πόρτες του, ωστόσο μόλις 9200 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν (στη Βόρεια Ιρλανδία για την αγορά των ΗΠΑ όμως), πριν η εταιρία χρεοκοπήσει το 1982.

delorean

Η ατάκα του Doc Brown από την ταινία είναι χαρακτηριστική:

Όπως το βλέπω, αν θες να φτιάξεις μια χρονομηχανή σε ένα αυτοκίνητο, γιατί να μην το κάνεις με στυλ;

Shelby GT500 “Eleanor”

To remake της ομώνυμης ταινίας μπορεί να μην ήταν τόσο καλό όσο η πρωτότυπη, αλλά η Shelby GT500 “Eleanor” ήταν η πρωταγωνίστρια και ο διακαής πόθος του Nicolas Cage στο Gone in 60 seconds.

eleanor-the-gt500-from-gone-in-60-seconds-is-for-sale

Η “Eleanor” πάντως ήταν πιο σέξι από την αντίστοιχη κίτρινη Ford Mustang Mach 1 της πρωτότυπης ταινίας, χάρη στο σχεδιασμό του Steve Stanford. Εν κατακλείδι…Elanor + Angelina Jolie = Win!

VW Beetle

Herbie, the Love Bug. Ένα από τα αυτοκίνητα στην Έβδομη Τέχνη που είχε ζωή, έπαιρνε πολλές φορές την κατάσταση στις…ρόδες του, νικούσε σε αγώνες και οι 3 κάθετες λωρίδες με τον αριθμό 53 μάλλον έγιναν από το 1968 και μετά (την προβολή δηλαδή της ταινίας) χαρακτηριστικότατη εικόνα για τον Σκαραβαίο της VW.

herbie

4 ταινίες συνολικά με την πέμπτη του 2005 να είναι με πρωταγωνίστρια την Lindsay Lohan… Ασχολίαστο…

Peugeot 406

Μασσαλία του 1998, ένα λευκό, “αθώο” φαινομενικά Peugeot 406 ταξί μεταμορφώνεται σε αγωνιστικό στα πρότυπα, ας το πούμε, του Πρωταθλήματος Τουρισμού. Αεροτομή, ζάντες, προφυλακτήρες, όλα αυτά αλλάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού και η πιο γρήγορη “κούρσα” είναι γεγονός.

5e5bf685ccd9a15b8cb644f4473038db

Ενώ στην πρώτη ταινία, αντιμετώπισε ληστές τραπεζών εκ Γερμανίας με τις Mercedes 500E, που συνεχώς άλλαζαν χρώμα για να περνάνε απαρατήρητες, στη δεύτερη ήρθε η απειλή με τη μορφή των Evo από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Στην αρχή του σίκουελ, νίκησε σε ειδική διαδρομή και τον Jeal-Louis Schlesser με το 306 Κit Car. Να τα λέμε κι αυτά…

Ford Gran Torino Sport

i173552

Πώς μπορείς να τσαντίσεις το γείτονά σου που τυγχάνει να είναι βετεράνος του Πολέμου της Κορέας; Μα να προσπαθήσεις να κλέψεις το αγαπημένο του αυτοκίνητο, που στην περίπτωσή μας είναι ένα Ford Gran Torino Sport του 1972.

Toyota Supra

Ας ασχοληθούμε και λίγο με το Fast and the Furious, που πραγματικά θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο από μόνο του. Σωτήριον έτος 2001 και η πρώτη ταινία βγαίνει στις σκοτεινές αίθουσες. Πρωταγωνιστές; Vin Diesel, o εκλιπών Paul Walker και δεκάδες βελτιωμένα αυτοκίνητα.

ffelkdq1khu9ge2jbzyf

Η Toyota Supra του Walker παίρνει ζωή από τα αποκαϊδια της βγαίνει βόλτα στους δρόμους του L.A. Πρώτος στόχος:Ferrari F355 Spider. Και οι ατακάρες της ταινίας:

Paul Walker: Nice car. What’s the retail on one of those?

Ferrari driver: More than you can afford, pal! Ferrari!

Vin Diesel: Smoke him.

Ford XB Falcon “Interceptor”

ford_falcon_gt_pursuit_special_v8_interceptor_6

Mακρινό ταξιδάκι στην Αυστραλία και το Ford Falcon XB GT Coupe. Θορυβώδες, γρήγορο, κακό, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια ταινία σαν το Mad Max εν έτει 1979, με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson. Οι ταραχοποιοί μοτοσυκλετιστές στην ταινία τα βρήκαν μάλλον σκούρα με αυτό το θηρίο!

Mini Cooper

italianjob

Italian Job, ή αλλιώς πώς να κλέψεις χρυσάφι, να περνάς από οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί το μυαλό σου και όλα αυτό στο Τορίνο των τελών της δεκαετίας του ’60 με τα λιλιπούτεια Mini Cooper. To 2003 γυρίστηκε και το remake της ταινίας, αυτή τη φορά με τα καινούρια Cooper S στους δρόμους-κι όχι μόνο- του L.A.

02

Lamborghini Countach LP400S

Cannonball Run, αν είσαι εκκεντρικό εκατομμυριούχος μπορείς να διασχίσεις τη χώρα από άκρη σε άκρη σε έναν αγώνα χωρίς όρια και κανόνες.

i002311

To πλήρωμα της μαύρης Countach είναι γυναικείο και οι συμμετέχουσες χρησιμοποιούν όλα τους…τα όπλα για να περνάν αλώβητες από τα μπλόκα της αστυνομίας…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr