Το σίριαλ Suzuki-Volkswagen φαίνεται να τελειώνει με τη βοήθεια ενός επενδυτή

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Suzuki-logo

Πέντε χρόνια σέρνουμε πέρα-δώθε αυτή τη βαλίτσα. Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της συνεργασίας της Suzuki με την Volkswagen και σχεδόν 4 χρόνια γράφουμε για τα σκαμπανεβάσματα αυτής της σχέσης. Για την ακρίβεια, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχαν “ανεβάσματα”… μόνο τριβές, γκρίνια και καταγγελίες.

Ευτυχώς, μετά από 5 χρόνια και αφού η εποπτεία του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει τυπικά τελειώσει από τον Ιούνιο, το σίριαλ φαίνεται πως οδεύει σε φινάλε. Ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση που θα δώσει λύση στον γόρδιο δεσμό, αλλά η αγορά μεριδίου της Suziki από την Third Point LLC, ένα hedge fund με έντονη δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό, μάλλον υποδηλώνει πως κάτι θα κινηθεί στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με την Third Point μάλιστα, η Suzuki έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αγοράσει το 19.9% που αυτή τη στιγμή κρατάει στα χέρια της η Volkswagen αλλά μπορεί να βρει και τον τρόπο να συνεργαστεί με τους μετόχους της αν οι Γερμανοί καταφέρουν να διατηρήσουν την επένδυση τους. Όλα εξαρτώνται από το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο. Η Suzuki αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με την Third Point αλλά αυτό που ακούγεται είναι πως το hedge fund ζητά θέση στο συμβούλιο παρά το μειοψηφικό πακέτο που απέκτησε στην Ιαπωνική φίρμα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...
Autoblog.gr