Ο Bottas θα εκτελεί ειδικές ασκήσεις για την πλάτη του, για όσο διαρκέσει η καριέρα του στην F1

Σχετικά άρθρα

WW2Q9905

Ο Φινλανδός αντιμετώπισε πρόβλημα με την πλάτη του στις κατατακτήριες του πρώτου αγώνα της χρονιάς, χάνοντας μάλιστα την εκκίνηση του Grand Prix της Αυστραλίας. Η Williams εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση, περιγράφοντας το θέμα ως “ένα μικρό σχίσιμο στο δακτυλιοειδές τμήμα κάποιου δίσκου”, ο Bottas ακολούθησε ειδική θεραπεία και τελικά επανήλθε στα grid για τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος. Από τότε, δεν έχει ακουστεί κάποιο περαιτέρω πρόβλημα, με τον Φινλανδό να μας λέει πως, έστω και προληπτικά, θα εκτελεί ειδικές ασκήσεις για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Κάνω ακόμα ειδικές ασκήσεις για το κάτω μέρος της πλάτης μου, και εκείνων των μυών, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Νομίζω ότι θα τις συνεχίσω για ολόκληρη την καριέρα μου, ακριβώς για να βεβαιωθώ ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά (το πρόβλημα).

Η απόδοση του πιλότου της Williams, που έχει συνδεθεί με την Ferrari για τη νέα σεζόν, δεν δείχνει πως η πλάτη του συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί. Πάντως, ο ίδιος αποκαλύπτει πως του πήρε λίγο χρόνο μέχρι να ξεπεράσει το πρόβλημα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Νομίζω ότι στις πρώτες κατατακτήριες μετά από αυτό, για την πρώτη εβδομάδα, σίγουρα δεν είσαι στο 100 τοις εκατό. Είσαι αναστατωμένος που έχασες τον αγώνα, όλη την ώρα σκέφτεσαι αν η πλάτη σου θα αντέξει ή όχι, κι αυτό δεν κάνει τα πράγματα εύκολα. Αλλά, νομίζω ότι μετά από αυτό όλα ήταν εντάξει. Ξέρετε, τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχουν προβλήματα.

Ας ελπίσουμε πως ο ταλαντούχος πιλότος δεν θα ταλαιπωρηθεί ξανά από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή του, εξαιτίας και της ιδιαίτερης θέσης στην οποία βρίσκεται το σώμα των πιλότων της Formula 1 μέσα στα μονοθέσια.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...