Η McLaren «εμπόδισε» τον Perez να οδηγήσει για τη Ferrari το 2014

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Practice Day - Budapest, Hungary

Μία εντυπωσιακή χρονιά διήνυσε ο Sergio Perez πίσω στο 2012. Η McLaren, βλέποντας την απόδοσή του, αποφάσισε να τον βάλει δίπλα στον Jenson Button και να τον κάνει μόνο στη θεωρία αντικαταστάτη του Lewis Hamilton. Η πορεία του Μεξικανού δεν ήταν αντίστοιχη με αυτή του 2014, έτσι υποβιβάστηκε με τη μεταγραφή του στη Force India το 2014.

Ο 25χρονος δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από το Woking κι έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την απόδοση της MP4-28 για τα κάκιστα αποτελέσματα που έπαιρνε. Τώρα, ο Perez «κατηγορεί» για κάτι ακόμα τη βρετανική ομάδα, καθώς ισχυρίζεται ότι, αν είχε παραμείνει στη Sauber το 2013, τότε την επόμενη σεζόν θα είχε μετακομίσει στο Maranello.

Έφτασα πολύ κοντά. Σε κάποιο σημείο, ο Stefano Domenicali μού είπε ότι έπρεπε να μείνει στη Sauber και μετά να πάω στη Ferrari το 2014. Αλλά, μετά ήρθε η ευκαιρία της McLaren. Δεν τα παρατάω τώρα. Η σχέση μου μαζί τους είναι ακόμα καλή. Στο παρελθόν ήρθα πραγματικά κοντά στην ομάδα, και στη Formula 1 ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Δε μετανιώνω που επέλεξα  McLaren. Πραγματικά κέρδιζε τότε, αλλά τελικά δεν ήταν η σωστή ομάδα. Αυτό έβλαψε το όνομά μου, όπως συμβαίνει κάθε φορά που μία μεγάλη ομάδα διώχνει έναν οδηγό μετά από έναν χρόνο. Νομίζω ότι τα αποτελέσματά μου πέρυσι ήταν δυνατά, έτσι γιατί να μη με φέρουν ξανά σε μία μεγάλη ομάδα;

Romain Grosjean

Ξέρουμε ότι είναι όνειρο κάθε οδηγού να οδηγήσει για λογαριασμό της Ferrari, και κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν σχέσεις με την ιταλική ομάδα. Ο Romain Grosjean ήταν ένας από αυτούς, καθώς δηλώνει ότι είχε μια κουβέντα με τη Scuderia για το 2016.

Μπορείς να καταλάβεις ότι η Ferrari ήθελε σταθερότητα. Έκαναν πολλές αλλαγές πέρυσι. Ο Kimi είναι ακόμα ένας καλός οδηγός. Φυσικά, ως οδηγός αγώνων, το να φοράς τα κόκκινα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τα paddock είναι τόσο μικρά, έτσι πάντα μιλάς. Δεν είναι πολύ μακριά.

Είμαστε μια ομάδα νέων οδηγών που πραγματικά θέλουμε να έχουμε ένα κορυφαίο μονοθέσιο. Ο Ricciardo κέρδισε πέρυσι, ο Bottas, ο Hulkenberg κι εγώ πραγματικά θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες. Γι’ αυτό αγαπάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό είναι πού θέλουμε να κάνουμε. Έχω μάθει ότι, για να κερδίσεις έναν αγώνα, θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Το ίδιο ίσως ισχύει και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...