Έφυγε από τη ζωή ο Guy Ligier

Σχετικά άρθρα

f1-french-gp-2003-guy-ligier

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε ο Guy Ligier, πρώην οδηγός της F1 και ιδιοκτήτης ομάδων, τόσο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όσο και τα sports cars και το Le Mans. Ο Ligier ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό, φτιάχνοντας το όνομά του σαν παίκτης του rugby. Αργότερα ασχολήθηκε με τους αγώνες μοτοσυκλετών, για να περάσει σε εκείνους των αυτοκινήτων, με 12 συμμετοχές στην F1.

Έπειτα από το θάνατο του καλού του φίλου Jo Schlesser το 1968, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαχείριση της δικιάς του ομάδας, της Ligier. Από το 1976 έως και το 1996 βρέθηκε στην F1, κατακτώντας 9 νίκες και έχοντας σαν καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα την δεύτερη, το 1980, ενώ κατέκτησε και μια δεύτερη θέση στον φημισμένο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, απέτισε φόρο τιμής στον Ligier, λέγοντας:

Με μεγάλη μου θλίψη άκουσα την είδηση πως ο Guy Ligier απεβίωσε.

Σαν παιδί που μεγάλωνε στο Le Mans, εμπνεύστηκα και μαγεύτηκα από τα εμβληματικά και όμορφα μπλε-άσπρα αυτοκίνητα του Ligier στην Formula 1, που οδηγούσαν με καμάρι και αυτοκυριαρχία μεγάλοι Γάλλοι ήρωες των αγώνων, όπως οι Jacques Laffite, Patrick Depailler και Didier Pironi.

Ο Guy ήταν ένας σκληρός και αδιάλλακτος χαρακτήρας, αλλά ήταν επίσης ένας μεγάλος αγωνιστής. Εκ μέρους όλων στη McLaren, θα ήθελα να προσφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του μεγάλου αυτού Γάλλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα