Σε κώμα βρίσκεται ο Justin Wilson, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στον χθεσινό αγώνα IndyCar

Σχετικά άρθρα

032015-motor-justin wilson 2015 plans.vresize.1200.675.high.43

Ο 37χρονος πιλότος, που πέρασε κι από την F1 με τις Minardi και Jaguar, συμμετείχε χθες στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος IndyCars στην οβάλ πίστα του Pocono, όταν είχε ένα ατύχημα παρόμοιο με του Felipe Massa πριν μερικά χρόνια στην Ουγγαρία. Το μονοθέσιο του Sage Karam, που προπορευόταν, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στον τοίχο, με τα θραύσματα να εκτοξεύονται στην πορεία των διερχόμενων οδηγών.

Κάπου εκεί ο Wilson στάθηκε άτυχος, με το μπροστινό κομμάτι του ρύγχους του μονοθεσίου του Karam να τον χτυπά στο κεφάλι. Ο Βρετανός πιλότος έχασε σε εκείνο το σημείο τις αισθήσεις του και χτύπησε στον εσωτερικό τοίχο της πίστας. Μετά το συμβάν μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο υγείας του Lehigh Valley, όπου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=P7EFP_wr2fo

Έπειτα κι από τον χαμό του Jules Bianchi από χτύπημα στο κεφάλι, έχει επανέλθει σε Ευρώπη και Αμερική το ζήτημα των κλειστών κόκπιτ. Ο Rubens Barrichello, που έχει αγωνιστεί και στα δυο πρωταθλήματα, θεωρεί πως μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να προχωρήσει μόνο εάν το υπαγορεύσει η επιστήμη και όχι σπασμωδικές κινήσεις των ομοσπονδιών.

Μόνο η επιστήμη μπορεί να μας δείξει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Η F1 είχε πάντα ανοικτά πιλοτήρια και θα έχουμε κάποιους ανθρώπους να διαμαρτύρονται και άλλους να σκέφτονται ότι είναι εντάξει να συνεχίσουμε. Μόνο οι δοκιμές πρόσκρουσης και η επιστήμη, μπορούν να αποδείξουν το ένα ή το άλλο.

Στην πραγματικότητα, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ποτέ δεν θα είναι ασφαλής. Αλλά αν είχαμε ένα γερανοφόρο όχημα στην πίστα, μπορείς να έχεις ένα πιλοτήριο φτιαγμένο από οτιδήποτε, αλλά και πάλι θα χτυπήσεις.

Κατά των κλειστών κόκπιτ τάχθηκε και ο Luciano Burti, ο οποίος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του σε ένα ατύχημα στην πίστα του Spa. Πάντως, ανεξάρτητα από τι λένε πρώην και νυν οδηγοί, το θέμα των κλειστών κόκπιτ θα συζητηθεί ξανά μετά κι από το ατύχημα του Wilson. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον συμπαθή Βρετανό.

[Πηγές: IndyCars, YouTube, Motorsport.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...