Νέο παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας με ένα Tesla Model S, 728,7 χλμ με μια φόρτιση

Σχετικά άρθρα

Screen+Shot+2015-08-25+at+5.33.17+PM

Αυτός ο τύπος (ο κοντούλης) λέγεται Bjorn Nyland και είναι αρκετά ικανός και τυχερός. Ο λόγος απλός και πιθανώς τον θυμάσαι. Κατάφερε να πείσει 10 ανθρώπους να αγοράσουν ένα Tesla Model S και η αμερικάνικη εταιρία του δώρισε ένα Tesla Model X, όταν με το καλό αυτό κυκλοφορήσει.

Παλιότερα έχει καταφέρει να διανύσει με το ηλεκτρικό sedan του 373 χλμ. με μια φόρτιση μέσα στο βαρύ χειμώνα της Νορβηγίας, και σήμερα προσπάθησε να κάνει το ίδιο με καλύτερες καιρικές συνθήκες. Έτσι, μαζί με τον φίλο του (Morgan Tørvolt) ξεκίνησαν από έναν σταθμό Supercharger στη πόλη Rødekro της Δανίας και κατάφεραν να κάνουν ρεκόρ αυτονομίας με το Model S P85D, αφού διένυσαν 728,7 χλμ. όταν η εργοστασιακή αυτονομία είναι 405 χλμ.

Οι καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν ήταν ιδανικές, ενώ και η επιλογή της Δανίας με τις μικρές υψομετρικές διαφορές μόνο τυχαία δεν ήταν. Για να τα καταφέρουν οδήγησαν 18:40 λεπτά, με την μέση ωριαία ταχύτητα να ακουμπάει μόλις τα 40 χλμ/ώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ, πάλι με το ίδιο αυτοκίνητο, είχε γίνει το 2013 από πατέρα και γιό, όπου είχαν διανύσει 678 χλμ.

 

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...