Αρχική Κατασκευαστές FCA O Marchionne θα περιμένει την είσοδο της Ferrari στο χρηματιστήριο για να προχωρήσει τη συγχώνευση FCA με GM

O Marchionne θα περιμένει την είσοδο της Ferrari στο χρηματιστήριο για να προχωρήσει τη συγχώνευση FCA με GM

13
O Marchionne θα περιμένει την είσοδο της Ferrari στο χρηματιστήριο για να προχωρήσει τη συγχώνευση FCA με GM

AR-308319981

Ο Sergio Marchionne δεν θα ηρεμήσει αν δεν ολοκληρώσει την συγχώνευση της FCA με την General Motors. Και ενώ συνεχίζει να πιέζει και υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση είναι η πιο σωστή και λογική, αν τελικά γίνει το μεγάλο μπαμ, αυτό δε θα γίνει νωρίτερα από το 2016. Αυτό γιατί ο πολυπράγμων Ιταλοκαναδός θα περιμένει την είσοδο της Ferrari στο χρηματιστήριο, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Οκτώβριο, και μετά θα ξεκινήσει για το μεγάλο deal με τον αμερικάνικο κολοσσό.

Όπως ξέρεις, ο Marchionne έχει παραδεχτεί πως έκανε πρόταση να συναντηθεί με την Mary Barra, CEO της GM, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία των δύο εταιριών είναι μια καλή ιδέα, προς το συμφέρον και των δύο, μιας και θα έχουν κέρδη μεταξύ 28 και 30 δισ. ευρώ, πουλώντας ετησίως περισσότερα από 17 εκατ. αυτοκίνητα, με την Barra μέχρι σήμερα να αρνείται να συναντηθεί μαζί του.

Από την άλλη, η FCA βγάζει στην αγορά το 10% της Ferrari, με τον Marchionne να πιστεύει πως η Ferrari θα μπορούσε να έχει αξία μεγαλύτερη των 10 δισ. ευρώ.