Marchionne: Η Alfa Romeo Giulia είναι καλύτερη από τα Γερμανικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Alfa-Romeo-Giulia-1

Ο Sergio Marchionne έδωσε μία συνέντευξη στην οποία μίλησε κατά κύριο λόγο για την Alfa Romeo και επιτέλους, δεν ρωτήθηκε, ούτε μίλησε ο ίδιος για οποιαδήποτε συγχώνευση. Ο επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, είπε ότι ο λόγος για τον οποίο η Alfa Romeo “εξαφανίστηκε” για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν επειδή η “αναβίωση” της ή αν θέλεις όπως το είπε ο ίδιος, το “relaunch” της, είναι εξορισμού το πιο ριψοκίνδυνο.

Το μεγάλο στοίχημα και αυτό που είναι το πιο ριψοκίνδυνο, είναι το relaunch της Alfa. Γι’ αυτό πήγαμε υπόγεια για τόσο καιρό με την Giulia. Για να βεβαιωθούμε ότι θα είχαμε μία αξεπέραστη πρόταση. Η Giulia είναι καλύτερη από τα Γερμανικά αυτοκίνητα. Οδηγώ Γερμανικά όλη μου την ζωή. Η Giulia είναι τεχνικά καλύτερη.

Δήλωσε ο Marchionne και είπε ότι στηρίζει πάρα πολλά στις πωλήσεις της Alfa Romeo στην Ευρώπη. Είπε ότι προτιμά να πουλά premium αυτοκίνητα στην Ευρώπη απ’ ότι στην Β. Αμερική και ότι η μάρκα είναι ισχυρή παρά τα πολλά “μέτρια” χρόνια της. Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν –MiTo και Giulietta– είπε ότι “δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο αλλά ότι είχαμε κάνει πριν από αυτά τα δύο αυτοκίνητα, ήταν προσβλητικό στην Alfa”. Και συμπλήρωσε: “Ο μοναδικός τρόπος να γιατρέψεις αυτά τα λάθη, είναι να αποδείξεις την τεχνική σου υπεροχή.”

Ο Marchionne μίλησε όμως και για ορισμένα τεχνικά θέματα. Είπε δηλαδή ότι η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται η Giulia μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε από ένα μεσαίο hatchack έως ένα μεγάλο sedan και πως γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά ώστε να μην ομαδοποιηθεί η εξέλιξη της Alfa Romeo με αυτή των μαρκών μαζικής παραγωγής.

Όταν κοιτάς τον κινητήρα της Alfa, το 70% της εξέλιξης του έγινε από την ευρύτερη FCA αλλά το τελευταίο 30% είναι της Alfa. Αυτό το 30% είναι ακριβό και είναι “Alfa”…Τα ¾ του κινητήρα της Giulia είναι από V8 της Ferrari. Αλλά αν κοιτάξεις τον κινητήρα σήμερα και τον συγκρίνεις με αυτόν της Ferrari, δεν υπάρχει τίποτα κοινό πέρα από την γωνία των κυλίνδρων.

Να θυμίσουμε ότι οι παραδόσεις της Giulia θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2015.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...