Το νέο Volkswagen Touran ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Σχετικά άρθρα

VW_Touran_2016_15

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ελληνική αντιπροσωπεία της VW η παρουσίαση του ολοκαίνουριου Volkswagen Touran, το οποίο έκανε το ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, την περασμένη άνοιξη.

Η δεύτερη γενιά του πολυμορφικού της Γερμανικής εταιρίας έρχεται να συνεχίσει την αρκετά καλή εμπορική πορεία του προηγούμενου μοντέλου, που ήταν στην αγορά για περίπου 12 χρόνια, καθώς είχε παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της 5ης γενιάς του Golf και με ένα εκτεταμένο facelift συνέχισε και στην 6η γενιά του γερμανικού hatchback. Περίπου 3.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Ελλάδα, με το Touran να έχει σεβαστό μερίδιο αγοράς, που το 2013 έφτασε και το 26%.

VW_Touran_2016_13

Περνώντας στο νέο αυτοκίνητο, αυτό είναι το 4ο μοντέλο μετά τα Golf, Passat και Golf Sportsvan, το οποίο στηρίζεται στην MQB πλατφόρμα, κάτι που αυτομάτως το κάνει πιο ελαφρύ, πιο ασφαλές, πιο ευρύχωρο, και πιο σύγχρονο.

Σχεδιαστικά, το νέο Touran είναι εναρμονισμένο με την νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας, υιοθετώντας το σύγχρονο σχεδιαστικό DNA της μάρκας. Υπάρχουν καθαρές επιφάνειες, έντονα πλευρικά νεύρα, αρκετές ακμές και ευθείες γραμμές, με τις επιφάνειες των κρυστάλλων να είναι αρκετά μεγάλες. Επίσης, προαιρετικά εξοπλίζεται με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ οι ράγες οροφής και το χρωμιομένο πλαίσιο παραθύρων δίνουν προσθέτουν στον χρηστικό και elegant χαρακτήρα του νέου Touran.

Der neue Volkswagen Touran

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερες σε κάθε έκφανση τους, εκτός από το ύψος. Έτσι, το μήκος του φτάνει τα 4.527 χλστ. (+130 χλστ.), το πλάτος του τα 1.829 χλστ. (+35 χλστ.), με το ύψος του να είναι στα 1.659 χλστ (-15 χλστ.). Εξαιτίας της αρθρωτής πλατφόρμας, έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο, που πλέον φτάνει τα 2.791 χλστ. κάτι που σημαίνει ότι είναι 113 χλστ. μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

VW_Touran_2016_17

Εκμεταλλευόμενο το μακρύτερο μεταξόνιο, το εσωτερικό του νέου Touran προσφέρει ανάλογα μεγάλους χώρους για όλους τους επιβάτες. Η ελληνική αντιπροσωπεία επέλεξε να εισάγει στη χώρα μας μόνο την 7-θέσια διάταξη καθισμάτων, καθώς η 5-θέσια δεν είχε την ανάλογη προτίμηση του κοινού. Αυτό πρακτικά δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου τους χώρους, καθώς η μόνη μικρή αλλαγή που υπάρχει είναι στο χώρο αποσκευών. Έτσι, με αναδιπλωμένα τα 2 τελευταία καθίσματα του 7-θέσιου μοντέλου, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 633 λίτρα (+33 σε σχέση με το παρελθόν), ενώ αν είχες την επιλογή για την κατεξοχήν 5-θέσιο μοντέλο θα είχες επιπλέον 40 λίτρα. Μικρό το κακό.

VW_Touran_2016_22

Με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, ο χώρος αποσκευών αναπόφευκτα μικραίνει στα 137 λίτρα (+16 σε σχέση με το παρελθόν). Ο “αέρας” για τα κεφάλια των πίσω επιβατών αλλά και στο ύψος των ώμων έχει βελτιωθεί αισθητά, με τα τρία ξεχωριστά καθίσματα της μεσαίας σειράς να φιλοξενούν άνετα αντίστοιχους ενήλικες επιβάτες. Η απουσία κεντρικού τούνελ στις πίσω θέσεις καθώς και ο αυξημένος χώρος για τα γόνατα των επιβατών και στις 2 σειρές καθισμάτων, προσδίδουν στο νέο Touran μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης κι απολαυστικής μετακίνησης, αν και για τα δύο τελευταία θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παραχωρήσεις ή να απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.

VW_Touran_2016_40

Ακόμα, με το πολυχρηστικό σύστημα καθισμάτων Fold Flat, το οποίο μετατρέπει τις θέσεις της 2ης και 3ης σειράς καθισμάτων σε ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης, με ελάχιστες κινήσεις εκτοξεύει το χώρο αποσκευών στα 1.980 λίτρα, όταν όλα είναι αποθηκευμένα στο έδαφος, νούμερο που είναι κορυφαίο στην κατηγορία του. Παράλληλα, διαθέτει λειτουργία Easy Entry στα εξωτερικά καθίσματα της 2ης σειράς, κάνοντας την πρόσβαση στις πίσω θέσεις της 3ης σειράς πολύ εύκολη.

Υπάρχει πλήθος από αποθηκευτικούς χώρους στη διάθεση οδηγού και επιβατών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί το Media Box, πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εξωτερικές πηγές media, όπως υποδοχές για SD Card, SIM card και CD player.

VW_Touran_2016_06

Περνώντας στη κεντρική κονσόλα, την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment, το οποίο υποστηρίζει τόσο το Google Android Auto όσο και το Apple Car Play (όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά), με την οδηγοκεντρική σχεδίαση του ταμπλό, του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας να προσφέρει εξαιρετική εργονομία. Από την επαφή μου με το μοντέλο στη στατική παρουσίαση, φάνηκε ότι η VW έχει χρησιμοποιήσει υψηλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό, με την συναρμογή τους να μπορέσουμε να την κρίνουμε κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία επαφή μας με το μοντέλο, το ερχόμενο διάστημα.

Der neue Volkswagen Touran

Από πλευρά συστημάτων ασφαλείας, το αυτοκίνητο διαθέτει όλο το απαραίτητο οπλοστάσιο, όπως adaptive cruise control, αυτόματη υποβοήθηση φρεναρίσματος μετά τη σύγκρουση, προληπτική προστασία επιβατών προ-σύγκρουσης κ.α., και στις πρόσφατες δοκιμές από τον οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP, το νέο Touran βραβεύτηκε με 5 αστέρια.

Τέλος, μηχανικά θα έχει μια πλούσια γκάμα από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, και στη βάση θα υπάρχει ο 1.2-λίτρων TSI με 110 άλογα, ακολουθεί ο 1.4-λίτρων TSI με 150 άλογα, ενώ από πλευράς diesel, θα υπάρχει ο 1.6-λίτρων TDI με 110 ίππους.

VW_Touran_2016_28

Το Touran προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Active, που περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, μαύρες ράγες οροφής, δερμάτινο τιμόνι, υποβραχιόνιο εμπρός, multi collision brake, pre-crash, XDS, 7 αερόσακοι, isofix σε όλες τις θέσεις 2ης & 3ης σειράς καθισμάτων, ενδείξεις χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, climatic, σύστημα easy fold 7-θέσεων, composition color infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, ηχοσύστημα με 8 ηχεία υποδοχή  SD card/Aux/CD Player, υπολογιστής Ταξιδίου Plus κλπ. Από την άλλη η πλουσιότερη Advance έχει επιπλέον χρωμιομένες ράγες οροφής, σκούρα (+35%) θερμομονωτικά κρύσταλλα ασφαλείας στις πίσω πόρτες, καθίσματα comfort με συρτάρια αποθήκευσης, τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων, υποβραχιόνια εμπρός/πίσω, εσωτερικός φωτισμός ambient, front assist με city emergency braking, fatigue detection, cruise control, pure air climatronic 3-ζωνών, composition media infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών, ηχοσύστημα με SD card/USB/Aux/CD Player/proximity sensors/bluetooth, media box πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, app connect (MirrorLink/Android Auto/Apple Car Play), coming-leaving home με αισθητήρα βροχής και φώτων, αυτόματος αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέφτης.

Στο παρακάτω πίνακα μπορείς να δεις πως διαμορφώνεται ο τιμοκατάλογος της κάθε έκδοση του νέου Touran, με τους κινητήρες TSI με τα 150 άλογα και TDI 110 άλογα διατίθενται και με κιβώτιο DSG7 με επιπλέον χρέωση 2.000€.

 Κινητήρες ACTIVE ADVANCE
1.2 TSI 110PS 20.740 € 22.690 €
1.4 TSI 150PS   25.240 €
1.6 TDI 110PS 23.570 € 25.520 €

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...
Autoblog.gr