Η Honda κλείνει την πόρτα στην Toro Rosso και σε οποιονδήποτε άλλο για το 2016

Σχετικά άρθρα

McLaren-STR

Πονοκέφαλος και μάλιστα έντονος επικρατεί στις τάξεις της Red Bull Racing εν όψει του 2016. Αυτό δεν αφορά μόνο την ανταγωνιστικότητα της νέας RB12, αλλά κυρίως το αν η ομάδα θα είναι σε θέση να τρέξει στη Formula 1 τη νέα σεζόν. Το σενάριο αυτό είναι πιθανό, καθώς η ομάδα του Milton Keynes βρίσκεται στην αναζήτηση κινητήρα και οι επιλογές μόνο πολλές δεν είναι.

Το συμβόλαιο με τη Renault φαίνεται πως θα λήξει πρόωρα και η Mercedes δε θα δίνει κινητήρες στην αυστριακή ομάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη συμφωνία με την Manor. Έτσι, μένουν οι Ferrari και Honda. Η πρώτη δε θέλει να δίνει σε μια ανταγωνιστική ομάδα νέους κινητήρες, επομένως υπάρχει η λύση για κινητήρες του 2015, κάτι που δεν αρέσει στην RBR.

Όσο για τη Honda, οι φήμες που κυκλοφόρησαν δεν αφορούσαν την RBR, μα την μικρή της αδερφή, την Toro Rosso. Ωστόσο, οι Ιάπωνες έχουν δηλώσει και στο παρελθόν πως η McLaren θα παραμείνει ως η αποκλειστική τους ομάδα και η άποψη αυτή δε θα αλλάξει στο μέλλον, όπως δήλωσε και μία εκπρόσωπος της εταιρείας.

Honda F1

Όπως έχει και και ο Arai, η Honda δεν έχει σχέδια για να προμηθεύει μια δεύτερη ομάδα την επόμενη χρονιά, και αυτό δεν έχει αλλάξει. Όπως έλεγε πάντα η Honda από τότε που επέστρεψε στη Formula 1, είμαστε ανοιχτοί για να προσθέσουμε νέες ομάδες στο κοντινό μέλλον.

Όμως, η χρονική αυτή στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις και είναι απίθανο το να δίνουμε κινητήρες σε μια δεύτερη ομάδα τη σεζόν του 2016. Ο συνδυασμός του νέου power unit και του νέου σασί θα απαιτήσει επιπλέον ανάπτυξη και για τις δύο πλευρές.

Αυτό αναγκάζει την Toro Rosso να ψάξει και αυτή για νέο κατασκευαστή, διότι η Renault κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψει ως ομάδα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γεγονός που πιθανότατα θα τερματίσει τη σχέση των Γάλλων με την Red Bull και Toro Rosso.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...