Αρχική Motorsports Formula 1 Ανησυχία στη Mercedes για το ενδεχόμενο εμφάνισης των προβλημάτων της Σιγκαπούρης στη Ρωσία

Ανησυχία στη Mercedes για το ενδεχόμενο εμφάνισης των προβλημάτων της Σιγκαπούρης στη Ρωσία

9
Ανησυχία στη Mercedes για το ενδεχόμενο εμφάνισης των προβλημάτων της Σιγκαπούρης στη Ρωσία

GP SINGAPORE F1/2015

Για 5η φορά φέτος, η Pirelli θα διαθέσει στις ομάδες την πολύ μαλακή και την μαλακή γόμα, για το Grand Prix στη Ρωσία. Σε Μονακό, Καναδά και Αυστρία, η Mercedes δεν δυσκολεύτηκε, καθώς πήρε 126 από τους 129 μέγιστους βαθμούς σε αυτούς τους τρεις αγώνες. Τα πράγματα, όμως, ήταν πολύ διαφορετικά στη Σιγκαπούρη, όπου η γερμανική ομάδα δεν ήταν ικανή ούτε να πατήσει βάθρο.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να αποτελεί ένα στοίχημα για την ομάδα του Brackley, διότι η άσφαλτος στο Sochi έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή στη Σιγκαπούρη, γεγονός που, σε συνδυασμό με τις δύο μαλακότερες γόμες, προκαλεί μερικές ανησυχίες στους Γερμανούς. Ο Niki Lauda, μη-εκτελεστικός Πρόεδρος της ομάδας, λέει σχετικά:

Ανησυχώ για το Sochi, γιατί έχει τον ίδιο τύπου ασφάλτου με την Σιγκαπούρη, έτσι δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Όμως, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να μείνουμε ανταγωνιστικοί, και στη συνέχεια θα είμαστε δυνατοί.

Lauda-Lowe

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes AMG, Paddy Lowe, θεωρεί ότι οι μαλακότερες επιλογές της Pirelli οφείλονται εν μέρει στον περσινό αγώνα του Nico Rosberg, ενώ τονίζει την ανάγκη δουλειάς από τους μηχανικούς, ώστε να μην έχουμε μια επανάληψη της Σιγκαπούρης.

Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο πέρυσι, με μια νέα πίστα που έπρεπε να μάθουμε και μια νέα άσφαλτο, η οποία προκαλεί ελαφρώς ασυνήθιστη συμπεριφορά από τα ελαστικά. Φέτος, έχουμε πιο μαλακά ελαστικά, ίσως λόγω του ότι πέρυσι ο Nico είχε βγάλει σχεδόν όλο τον αγώνα με ένα μόνο σετ. Έναν χρόνο μετά, το οδόστρωμα θα έχει φθαρεί διαφορετικά, έτσι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα.