Από 90 έως 100 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός της Haas για το 2016

Σχετικά άρθρα

Haas F1 Team

Το να μπει κάποιος σήμερα στη Formula 1 και να καταφέρει να βελτιώνεται και όχι απλώς να επιβιώνει, είναι πιο εύκολο σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον Αθλητικό Διευθυντή της Manor, Graeme Lowdon, ο οποίος τόνισε πως οι Αμερικανοί θα είναι σε θέση να παλέψουν αρκετά γρήγορα για τους πρώτους τους βαθμούς στη Formula 1.

Ο παραπάνω ισχυρισμός προκύπτει από την προσπάθεια της ομάδας, κάτι για το οποίο απαιτούνται χρήματα. Σίγουρα, η Haas δε θα διαθέτει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gene Haas, επισημαίνει πως η Formula 1 δε θα αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό, καθώς θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το NASCAR.

Κατά κάποιον τρόπο, οι αριθμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς στο NASCAR, ακόμα και αν στη Formula 1 έχουμε μόνο δύο αυτοκίνητα. Στην πλήρη παραγωγικότητα, θα δουλεύουν 200 άτομα, σχεδόν οι μισοί σε σχέση με τη Williams ή τη Force India. Οι δραστηριότητές μας για το μονοθέσιο είναι πολύ περιορισμένες, τουλάχιστον σε σχέση με άλλες ομάδες. Για φέτος, θα έχουμε σημαντικά μειωμένη λειτουργία.

Για την πρώτη μας χρονιά, έχουμε σχεδιάσει ένα προϋπολογισμό των 100 με 110 εκατομμυρίων δολαρίων (90 με 100 εκατομμύρια ευρώ). Έτσι, με δύο μονοθέσια στη Formula 1 είναι σαν να έχεις 4 αυτοκίνητα στο NASCAR. Αν μιλήσουμε καθαρά για το ετήσιο κόστος, το NASCAR θέλει $20 εκατομμύρια (€18 εκατομμύρια) για κάθε αυτοκίνητο και η Formula 1 $35 εκατομμύρια (€27 εκατομμύρια) για κάθε μονοθέσιο.

ΠηγήAutosprint

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...