Η Formula 1 είναι εξαρτημένη από την αεροδυναμική σήραγγα, σύμφωνα με τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Wind Tunnel

Εδώ και πολλά χρόνια, οι σχεδιαστές και οι αεροδυναμιστές χρησιμοποιούν την αεροδυναμική σήραγγα για τον σχεδιασμό και τη βελτίωση ενός μονοθεσίου. Η σωστή λειτουργία μιας αεροδυναμικής σήραγγας δεν είναι απλή υπόθεση και γι’ αυτό και η Mercedes επένδυσε πάνω σε αυτό το 2012, αναβαθμίζοντας τη, γεγονός που συμβάλλει με τη σειρά του στην αεροδυναμική απόδοση και την κυριαρχία των Γερμανών από το 2014.

Ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο είναι και το CFD, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει για την ώρα μόνο του, όπως έδειξε και η αποτυχημένη προσπάθεια της Virgin πάνω στις VR-01 και MVR-02, μονοθέσια για το πρωτάθλημα του 2010 και του 2011. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes AMG, Paddy Lowe, πιστεύει ότι κάποτε δε θα χρειάζονται οι αεροδυναμικές σήραγγες, όμως βλέπει πως αυτό θα αργήσει να συμβεί.

Paddy Lowe

Νομίζω ότι θα έρθει η μέρα που θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις αεροδυναμικές σήραγγες, επειδή η νέα τεχνολογία βελτιώνεται, αλλά νομίζω ότι απέχουμε πάρα πολλά χρόνια από αυτό. Αυτή τη στιγμή, το CFD είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στην αεροδυναμική σήραγγα, αλλά μόνο όταν έχει τη δυνατότητα να βαθμονομεί τακτικά ως προς την αεροδυναμική σήραγγα.

Νομίζω ότι η αεροδυναμική σήραγγα σου παρέχει και ασφάλεια: έχουμε δει άλλα αυτοκίνητα να γίνονται ασταθή στις μεγάλες ταχύτητες. Θα πρέπει να επικυρώνουμε πλήρως τα αυτοκίνητα σε αυτόν τον τομέα, και η αεροδυναμική σήραγγα είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να το κάνουμε αυτό τώρα.

Christian Horner

Ο Christian Horner, επί κεφαλής της Red Bull Racing, έχει προτείνει την κατάργηση της αεροδυναμικής σήραγγας, και ως μέσο για να εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα. Ξέρει, όμως, ότι οι ομάδες έχουν διαθέσει χρήματα σε αυτό, έτσι δεν είναι τόσο εύκολο να καταργήσουν κάτι στο οποίο έχουν επενδύσει.

Υποθέτω πως αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι έχουμε δύο εργαλεία προσομοίωσης και μία αεροδυναμική σήραγγα, κάτι που απαιτεί πολλά χρήματα σε σχέση με το CFD. Νομίζω ότι η στρατηγική απόφαση που πρέπει να πάρουμε είναι ότι κάποια στιγμή το CFD θα γίνει αρκετά δυνατό για να αντικαταστήσει την αεροδυναμική σήραγγα, αλλά πότε θα γίνει αυτό;

Νομίζω πως το Strategy Group έχει την ευθύνη για αυτές τις συζητήσεις, αν κάποτε αυτό το σενάριο γίνει πραγματικότητα, επειδή όλοι μας κάνουμε μεγάλες επενδύσεις. Όλες ομάδες έχουν επενδύσει εκατομμύρια σε αυτή την τεχνολογία και δεν είναι εύκολο να ξεμπερδέψεις από αυτό. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και να μην κοιτάξουμε τα πλεονεκτήματα ή τις διαφορές του καθενός. Και, αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr