Αρχική Κατασκευαστές Audi Το παράνομο λογισμικό της VW εξαπάτησε και τις αρχές της Ευρώπης, η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στα κεντρικά της VW

Το παράνομο λογισμικό της VW εξαπάτησε και τις αρχές της Ευρώπης, η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στα κεντρικά της VW

24
Το παράνομο λογισμικό της VW εξαπάτησε και τις αρχές της Ευρώπης, η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στα κεντρικά της VW

vw logo volkswagen logo (4)

Σύμφωνα με Γερμανικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα, το παράνομο λογισμικό της VW δεν ενεργούσε μόνο κατά τη διάρκεια των δοκιμών της EPA στις Η.Π.Α, αλλά και κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών δοκιμών. Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει πως το επίμαχο λογισμικό που βρίσκεται εγκατεστημένο στους 1.2, 1.6 και 2.0 TDI Euro 5 EA 189 κινητήρες της VW, ενεργοποιούνταν και κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών δοκιμών εκπομπών ρύπων (NEDC).

Αυτό απλά σημαίνει πως η VW χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων όχι μόνο σε 482.000 αυτοκίνητα της στις Η.Π.Α, αλλά και στα 8 εκατ. μοντέλα του VW Group που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν αυτή τη τροπή εκτινάξει το ποσό των προστίμων που θα κληθεί να πληρώσει η VW.

Επίσης, όπως αναφέρει η Frankfurter Algermatien Zeitung, η γερμανική αστυνομία εισέβαλε στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg με στόχο την εύρεση πληροφοριών και εγγράφων σχετικά με το σκάνδαλο που ταλανίζει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η εντολή για την έρευνα δόθηκε από την εισαγγελία της πόλης Braunschweig, και περίπου 50 αστυνομικοί και 3 εισαγγελείς μπήκαν στα κτίρια της VW. Η εταιρία συνεργάστηκε με τις αρχές και παρέδωσε αριθμό εγγράφων.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.