Η McLaren γιορτάζει τα 250 Grands Prix του Alonso

Σχετικά άρθρα

McLaren

Ο 6ος πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 είναι ο Fernando Alonso. Ο οδηγός της McLaren έχει πλέον 250 Grands Prix στην πλάτη του (248 εκκινήσεις χωρίς αυτή της Κυριακής) και 14 χρόνια ως επίσημος οδηγός. Στα όλα αυτά τα Grands Prix, ο Ισπανός έχει κατακτήσει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα, έχει κερδίσει 32 φορές, έχει 97 παρουσίες στο βάθρο, 22 pole positions, 21 ταχύτερους γύρους, 13.605 γύρους σε αγώνες, εκ των οποίων οι 1.764 στην πρωτοπορία.

Fernando Alonso

Η McLaren δεν άφησε το νούμερο 250 να πέσει έτσι κάτω, συνεπώς ετοίμασε μια γιορτή για το οδηγό της, παρόλο που η φετινή σεζόν είναι απογοητευτική και σίγουρα θα ήθελαν όλοι να βλέπουν τον Ferni να μάχεται για πολύ καλύτερα αποτελέσματα με ένα δυνατότερο μονοθέσιο, κάτι που θα συμβεί το 2016, σύμφωνα με όλους στο Woking και τη Honda.

Alonso-Button

Πάντως, η FIA τού έκανε ένα… δωράκι για τα 250 Grands Prix, καθώς θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση τον κυριακάτικο αγώνα, λόγω του νέου power unit που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της MP4-30, το οποίο έχει προκύψει μέσα από αναβαθμίσεις που έκαναν οι μηχανικοί της Honda με τη χρήση των 4 υπολοίπων «μαρκών» που τους είχαν απομείνει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...