Σίγουρος ο Vettel για καλύτερο ρυθμό στον αγώνα

Σχετικά άρθρα

GP RUSSIA F1/2015

Όπως ακριβώς συνέβη στις κατατακτήριες τις Ιαπωνίας, έτσι και σήμερα, ο Sebastian Vettel σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ενώ δίπλα του αύριο στην εκκίνηση θα έχει τον Valtteri Bottas, που ήταν για λίγο πιο γρήγορος. Η Williams έδειξε αρκετά δυνατή σήμερα, αν λάβουμε υπόψη μας την απόδοση του Φινλανδού, όμως ο Vettel ξέρει ότι ο αγώνας είναι μια διαφορετική υπόθεση.

Η Ferrari αρκετές φορές έχει πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, καλύτερο από αυτό της Williams. Έτσι, ο Γερμανός πιστεύει ότι τα πράγματα αύριο θα είναι καλύτερα, όπως συνέβη και στην Ιαπωνία, πριν από 2 εβδομάδες, όπου ο Seb ανέβηκε στο βάθρο.

Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα σήμερα, όμως δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι στο τέλος. Ο γύρος ήταν εντάξει, μα ίσως όχι τόσο γρήγορος όσο θα έπρεπε να είναι. Ήταν λίγο δύσκολα για εμάς και δυσκολευτήκαμε να πετύχουμε σημαντική απόδοση. Πρέπει να κοιτάξουμε γιατί έγινε αυτό, αλλά έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και θα πρέπει να βρούμε καλό ρυθμό αύριο.

Δεν κάναμε πολλούς γύρους σήμερα λόγω της κόκκινης σημαίας, αλλά ξέραμε κάποια πράγματα, έτσι θα δούμε τι θα κάνουμε αύριο. Δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να φέρουμε τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία και ξεκινήσαμε δυνατά στο Q1. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν καταφέραμε να βελτιωθούμε από τότε. Θα πρέπει να δούμε αν αυτό έγινε λόγω των ελαστικών, μα δε φαίνεται να έχουμε κάνει κάποιο πολύ σοβαρό λάθος.

Είμαι σίγουρος ότι ο Valtteri θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερη εκκίνηση από αυτή της Suzuka. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από την εκκίνηση μέχρι την πρώτη στροφή και ξέρουμε ότι η Williams και ο Valtteri είναι δυνατοί σε αυτή την πίστα. Θα είναι μια καλή πρόκληση για αύριο, το μονοθέσιο δείχνει καλό και δεν καταφέραμε να πάρουμε τα πάντα από αυτό, ελπίζοντας ότι αυτό θα συμβεί αύριο.

Carlos Sainz

Απών από τις κατατακτήριες ήταν ο Carlos Sainz, εξαιτίας φυσικά του ατυχήματος που είχε στο FP3. Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα καταφέρει ή όχι να τρέξει στον αγώνα, αλλά ο Vettel επισημαίνει πως τα προστατευτικά θα πρέπει να εξεταστούν ξανά μετά από ό,τι έγινε.

Θα είναι ωραίο να τον έχουμε αύριο μαζί μας. Σοκαρίστηκα μόλις τον είδα να πηγαίνει τόσο βαθιά στα προστατευτικά. Μετά από το ατύχημα του Max στο Μονακό, τα προστατευτικά ήταν πολύ διαφορετικά, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να καταλάβουμε. Η ιδέα είναι ότι δεν πρέπει να έρχονται πάνω στο μονοθέσιό σου ή το μονοθέσιο να πηγαίνει από κάτω. Είναι κάτι που θα πρέπει να καταλάβουμε.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...