GP Ρωσίας 2015: Δράμα, Hamilton και πρωτάθλημα για Mercedes!

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Αγώνας” ]

GP RUSSIA F1/2015

Μεγάλος νικητής του Ρωσικού Grand Prix αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton μέσα σε έναν δραματικό αγώνα! Μόλις 13 μονοθέσια είδαν την καρώ σημαία, μέσα στα οποία δεν ήταν ο Nico Rosberg, που εγκατέλειψε στην αρχή του αγώνα με μηχανικό πρόβλημα, χαρίζοντας στην ουσία το πρωτάθλημα στον team-mate του, ενώ η Mercedes δεν κατάφερε να διασφαλίσει έτσι και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Στην δεύτερη θέση ο Sebastian Vettel, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ήταν ο Sergio Perez, μετά από την επαφή των Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas στον τελευταίο γύρο. Ακολούθησαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat, Felipe Nasr, Pastor Maldonado, Jenson Button και ο 10ος Fernando Alonso, δίνοντας 3 βαθμούς στη McLaren. Ας δούμε τι έγινε στους 53 γύρους του αγώνα.

Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και τα θερμόμετρα έδειχναν τους 18°C στον αέρα και τους 27°C στο οδόστρωμα. Ο Sainz βρισκόταν στην τελευταία θέση, ενώ οι 10 πρώτοι ήταν: Rosberg, Hamilton, Bottas, Vettel, Raikkonen, Hulkenberg, Perez, Grosjean, Verstappen και Ricciardo. Στην 13η θέση ο Button και στην 19ο ο Alonso, ο οποίος φορούσε τη μαλακή γόμα.

GP RUSSIA F1/2015

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Rosberg ξεκίνησε καλά, όπως και ο Hamilton, που προσπάθησε να περάσει, χωρίς να τα καταφέρει. Ο Raikkonen ήταν εκπληκτικός στα πρώτα μέτρα και πέρασε στην 3η θέση, μπροστά από τον Bottas, ενώ ο Vettel έπεσε 5ος, μπροστά από τους Perez, Grosjean, Kvyat, Ricciardo και τον 10ο Button.

Επαφή μεταξύ του Ericsson και του Hulkenberg, που έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη δεύτερη στροφή και τελικά ο οδηγός της Sauber έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Θύμα από το συμβάν ήταν και ο Verstappen, που μπήκε αμέσως να αλλάξει ελαστικά, όπως έκανε και ο Grosjean, βάζοντας και οι δύο τα μαλακά, τη στιγμή που ο Alonso είχε ανέβει στην 13η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=mX6BAB3IS-w

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε στα pits στο τέλος του 3ου γύρου, και ο Rosberg έμεινε άνετα πρώτος, ωστόσο ο Bottas πέρασε στην τρίτη θέση, προπερνώντας τον Raikkonen στη 2η στροφή. 9ος ανέβηκε ο Nasr, μπροστά από τον Button, όσο ο Rosberg έγραφε τον πρώτο ταχύτερο γύρο του αγώνα, χωρίς να μπορεί να απομακρυνθεί πολύ από τον team-mate του.

Πολύ κοντά στον Raikkonen ήταν ο Vettel, που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το DRS για να περάσει, όμως ο Φινλανδός δεν έδινε εύκολα τη θέση του. Ακόμα μία ενδοοικογενειακή μάχη, μεταξύ του Kvyat και του Ricciardo για την 7η θέση, με τον Αυστραλό να είναι λίγο ταχύτερος και να πιέζει τον Ρώσο μέσα στην πατρίδα του.

P-20151011-00170_News

Προβλήματα με με το γκάζι για τον Rosberg στον 7ο γύρο, τον οποίο προσπέρασε εύκολα ο Hamilton και όχι μόνο, μέχρι να μπει στα pits και να εγκαταλείψει τον αγώνα, αφήνοντας τον team-mate του στην πρώτη θέση, ενώ έτσι του έδωσε ουσιαστικά τον φετινό τίτλο, καθώς η διαφορά τους θα έφτανε τους 73 βαθμούς, αν ο Βρετανός νικούσε.

O Hamilton είχε ανοίξει τη διαφορά πάνω από τα 3 δευτερόλεπτα στον 11ο γύρο, όταν ο Button έχανε θέσεις και είχε πέσει 12ος, μπροστά από τον Alonso, που είχε ταχύτερο ρυθμό από τον Πρωταθλητή του 2009 και στόχος ήταν και κερδίσει ακόμα μία θέση για να πλησιάσει και τους βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=CGkvHvuHR6U

Νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας στον 13ο γύρο, ύστερα από δυνατά ατύχημα του Grosjean. Ο οδηγός της Lotus έχασε το πίσω μέρος της E23 στη στροφή 3, με αποτέλεσμα να φύγει με δύναμη πάνω στα προστατευτικά, διαλύοντας το βρετανικό μονοθέσιο. Perez, Ricciardo, Sainz, Button, Alonso και Merhi μπήκαν για αλλαγή ελαστικών, κάτι που απέφυγαν να κάνουν οι πρώτοι (Hamilton, Bottas, Raikkonen, Vettel, Kvyat και Nasr), οι οποίοι είχαν όλοι τα πολύ μαλακά ελαστικά.

Πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας η 10άδα ήταν: Hamilton, Bottas, Raikkonen, Vettel, Kvyat, Nasr, Massa, Maldonado, Perez και Ricciardo, Ο Button ήταν 13ος και ο Alonso 14ος, από τα 16 μονοθέσια που συνέχιζαν τον αγώνα.

GP RUSSIA F1/2015

Ο αγώνας ξεκίνησε στον 17ο γύρο και ο Vettel πίεζε τρομερά τον Raikkonen και τελικά κατάφερε να τον περάσει, την ώρα που ο Hamilton ήταν άνετα μπροστά. Πολύ όμορφη και πεισματική μάχη μεταξύ των Ricciardo και Sainz, ο οποίος έδινε τα πάντα για να κρατήσει την 10η θέση, αλλά τελικά ο Αυστραλός κατάφερε μετά από πολλή προσπάθεια να τον περάσει.

Ο Raikkonen έκανε λόγο προβλήματα στην ταχύτητα της SF15-T στις ευθείες, κάτι που δεν απασχολούσε καθόλου τον Hamilton, που είχε ανοίξει τη διαφορά στα 2,7 δευτερόλεπτα στον 18ο γύρο από τον Bottas. Στην πίστα δεν υπήρχε καμία ουσιαστική μάχη και ο ρυθμός από την 6η θέση μέχρι και την 11η ήταν παραπλήσιος, λίγο κάτω από το 1:44.

sne20930

Ταχύτερος οδηγός στην πίστα ήταν ο Hamilton, που κέρδιζε συνέχεια χρόνο έναντι του Bottas, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι 7,5 δευτερόλεπτα στον 23ο γύρο, όταν ο Vettel ήταν άλλο 1,5 δευτερόλεπτο πίσω, πλησιάζοντας τον οδηγό της Williams, που είχε πρόβλημα με graining στα ελαστικά του, κάτι που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο Seb.

Pit stop για τον Verstappen στον 25ο γύρο, την ώρα που οι αγωνοδίκες έδιναν στον Sainz ποινή 5 δευτερολέπτων στα pits, καθώς πάτησε τη λευκή γραμμή στην είσοδο του pit lane. Ολ0ένα και πιο κοντά βρισκόταν ο Vettel στον Bottas, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει καλό ρυθμό, κάνοντας παράπονα για την απόδοση των ελαστικών, μέχρι που τελικά ο Φινλανδός μπήκε στα pits, στον 27ο γύρο, για να βάλει τη μαλακή γόμα και να πέσει στην 11η θέση.

WR6T0717

Η Ferrari παρότρυνε τους οδηγούς της να πιέσουν, επειδή ο Bottas είχε μονοθέσια μπροστά του κι έχανε χρόνο. Σε άλλο αγώνα ο Hamilton, που είχε φτάσει τη διαφορά από τον Vettel στα 15,4 δευτερόλεπτα στον 30ο γύρο, έχοντας σημαντικά καλύτερο ρυθμό από όλους τους άλλους, δείχνοντας πως δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα ελαστικά του.

Αλλαγή ελαστικών για τους Vettel και Massa στον 31ο γύρο. Ο πρώτος έβαλε τη μαλακή γόμα και ο Massa την πολύ μαλακή. Ο Seb βγήκε άνετα μπροστά από τον Bottas, που ήταν πίσω και από τον Ricciardo, στην 8η θέση. Ο Raikkonen μπήκε στον επόμενο γύρο, και αυτός για τη μαλακή, όμως ο Kimi επέστρεψε οριακά πίσω από τον Bottas.

GP RUSSIA F1/2015

Η σειρά του Hamilton ήρθε στον 33ο γύρο, επιλέγοντας φυσικά τη μαλακή γόμα. Ο Βρετανός βγήκε άνετα μπροστά, χωρίς να τον απειλεί κανένας. Ο Vettel πέρασε τον Perez και ανέβηκε στην 4η θέση, όσο ο Bottas ήταν κολλημένος στην 7η, πίσω από τον Ricciardo και μπροστά από τον Raikkonen.

Στα pits για τη μαλακή ο Kvyat στον 34ο γύρο. Ο Ρώσος γύρισε στην πίστα 9ος, μπροστά από τους Button και Alonso, με τη διαφορά ανάμεσα στους οδηγούς της McLaren να είναι 1,9 δευτερόλεπτα. Η ομάδα είπε στον Ferni πως ανταγωνίζονται τον Massa -ο Βραζιλιάνος ήταν στην 12η θέση- και ο Ισπανός απάντησε «Λατρεύω την αίσθηση του χιούμορ σας»! Αμέσως μετά, ο Massa προσπέρασε τον Ισπανό.

P-20151011-00248_News

Ενδιαφέρον «τρενάκι» στις θέσεις 4, 5 και 6, αποτελούμενο από τους Ricciardo, Bottas και Raikkonen. Οι δύο Φινλανδοί είχαν τη δική τους μάχη, με τον Kimi να περνά για λίγο μπροστά, όμως ο Bottas κατάφερε να πάρει πίσω τη θέση του, ακουμπώντας με τον πίσω δεξί τροχό τον εμπρός αριστερό του Raikkonen, δίχως να τραυματιστεί κάποιο μονοθέσιο.

Στον 40ο γύρο, η 10άδα ήταν: Hamilton, (12,4)Vettel, (10,4)Perez, (2,1)Ricciardo, (1,4)Bottas, (0,7)Raikkonen, (5,0)Sainz, (9,2)Kvyat, (0,8)Massa και (7,4)Nasr. O Button βρισκόταν 3,4 δευτερόλεπτα μακριά από τους  βαθμούς, όμως ο Maldonado τον πλησίαζε με γρήγορο ρυθμό και ήταν θέμα χρόνου να χάσει τη θέση του, όπως κι έγινε δύο γύρους αργότερα, στη 2η στροφή.

GP RUSSIA F1/2015

Τον ταχύτερο γύρο σημείωσε ο Vettel από την 2η θέση, με τον Hamilton να έχει ρίξει τον ρυθμό του, αφού ήταν μόνος του στην κορυφή. Προσπέρασμα και για την 8η θέση, καθώς ο Massa κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να περάσει τον Kvyat, κάτι που προσπαθούσε να κάνει και ο Raikkonen στον Bottas, αλλά και ο Bottas στον 4ο Ricciardo, και με τη βοήθεια του DRS.

Το προσπέρασμα ήρθε στον 45ο γύρο, στην 2η στροφή, και ο Bottas πλέον είχε στόχο τον Perez που ήταν στην 3η θέση, ενώ ο Raikkonen πίεζε όσο μπορούσε για να προσπεράσει και αυτός τον Ricciardo, ανοίγοντας την πίσω πτέρυγα. Ο Kimi βούτηξε από την εξωτερική στα φρένα για τη 2η στροφή, όμως βγήκε εκτός κι έδωσε αμέσως τη θέση του πίσω στον Daniel, κάτι που άνοιξε τη διαφορά τους στο 1,5 δευτερόλεπτο.

Jenson Button leads Fernando Alonso.

Εκτός πίστας βγήκε ο Sainz στη στροφή 10, με πρόβλημα στα φρένα του. Ο Ισπανός χτύπησε με το πίσω μέρος στα προστατευτικά, συνέχισε για μερικά μέτρα, μέχρι που εγκατέλειψε. Το πολυπόθητο για τον Raikkonen προσπέρασμα ήρθε 5 γύρους πριν από το τέλος, ενώ λίγο αργότερα ο Ricciardo σταμάτησε μετά από προβλήματα που είχε στο σύστημα πέδησης.

O Bottas είχε φτάσει τον Perez και τον πίεζε για να τον βγάλει από το βάθρο. Ο οδηγός της Williams δεν μπορούσε να περάσει, κάτι που έφερε πίσω του τον Raikkonen, 2 γύρους πριν από το τέλος. Ο Bottas έκανε τη μεγάλη κίνηση λίγο πριν μπουν στον τελευταίο γύρο και ο Perez έχασε δύο θέσεις, αφού τον πέρασε και ο Raikkonen.

Το δράμα του αγώνα συνεχίστηκε στα επόμενα μέτρα: επαφή μεταξύ των Raikkonen και Bottas, ο οποίος βγήκε εκτός αγώνα. Ο Raikkonen συνέχιζε, όμως έχασε την τρίτη θέση, στην οποία ανέβηκε τελικά ο Perez, με τον Kimi να είναι 5ος, πίσω από τον Massa.

Ανανέωση: Μετά τις ποινές των αγωνοδικών, η Mercedes πανηγυρίζει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Hamilton ξεπέρασε τους 300 βαθμούς -302 για την ακρίβεια- και πλέον πίσω του είναι ο Vettel, με 66 λιγότερους βαθμούς. Ο Rosberg έπεσε στην τρίτη θέση, με 229 βαθμούς, 7 λιγότερους από τον Vettel. Ο Raikkonen έφτασε τους 123 βαθμούς, ο Bottas έμεινε στους 111, με τον Massa να είναι μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον team-mate του.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes έχει 531 βαθμούς, 172 περισσότερους από τη Ferrari που είναι στους 359. 220 βαθμοί για την τρίτη Williams, 71 περισσότεροι από τη Red Bull. Καμία ανατροπή δεν έγινε σε αυτόν τον βαθμολογικό πίνακα, με τη McLaren να συνεχίζει φυσικά στην 9η θέση, με τους 19 βαθμούς της.

sne21872

Το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στο Austin του Texas των ΗΠΑ, στις 23-25 Οκτωβρίου.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αποτελέσματα” ]

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:37:11.024 25
2 Sebastian Vettel Ferrari +5.953s 18
3 Sergio Perez Force India +28.918s 15
4 Felipe Massa Williams +38.831s 12
5 Daniil Kvyat Red Bull Racing +47.566s 10
6 Felipe Nasr Sauber +56.508s 8
7 Pastor Maldonado Lotus +61.088s 6
8 Kimi Räikkönen Ferrari +72.358s 4
9 Jenson Button McLaren +79.467s 2
10 Max Verstappen Toro Rosso +88.424s 1
11 Fernando Alonso McLaren +91.210s 0
12 Valtteri Bottas Williams Εγκατέλειψε 0
13 Roberto Merhi Marussia +1 γύρο 0
14 Will Stevens Marussia +2 γύρους 0
15 Daniel Ricciardo Red Bull Racing Εγκατέλειψε 0
NC Carlos Sainz Toro Rosso Εγκατέλειψε 0
NC Romain Grosjean Lotus Εγκατέλειψε 0
NC Nico Rosberg Mercedes Εγκατέλειψε 0
NC Nico Hulkenberg Force India Εγκατέλειψε 0
NC Marcus Ericsson Sauber Εγκατέλειψε 0

Ταχύτερος γύρος: Sebastian Vettel, Ferrari, 1:40.071 (γύρος 51)

[/nextpage]

[nextpage title=”Βαθμολογίες” ]

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Βαθμολογία Οδηγών[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Κατασκευαστών[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG 302
2 Sebastian Vettel Ferrari 236
3 Nico Rosberg Mercedes AMG 229
4 Kimi Räikkönen Ferrari 123
5 Valtteri Bottas Williams 111
6 Felipe Massa Williams 109
7 Daniil Kvyat Red Bull Racing 76
8 Daniel Ricciardo Red Bull Racing 73
9 Sergio Perez Force India 54
10 Romain Grosjean Lotus 44
11 Nico Hulkenberg Force India 38
12 Max Verstappen Toro Rosso 33
13 Felipe Nasr Sauber 25
14 Pastor Maldonado Lotus 22
15 Carlos Sainz Toro Rosso 12
16 Fernando Alonso McLaren 11
17 Marcus Ericsson Sauber 9
18 Jenson Button McLaren 8
19 Roberto Merhi Manor 0
20 Will Stevens Manor 0
21 Alexander Rossi Manor 0

[/tab] [tab]

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1  Mercedes AMG 531
2  Ferrari 359
3  Williams 220
4  Red Bull Racing 149
5  Force India 92
6  Lotus 66
7  Toro Rosso 45
8  Sauber 34
9  McLaren 19
10  Manor 0

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr