Ο Elon Musk ανακαλεί κατά κάποιο τρόπο τα σχόλια για την Apple

Σχετικά άρθρα

elon-musk-100212

Ο Elon Musk χρησιμοποίησε το Twitter για να ανακαλέσει κατά κάποιο τρόπο τα σχόλια που έκανε για την Apple σε συνέντευξη με Γερμανικό περιοδικό προ ημερών. Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι τι είπε ο Musk, αποκάλεσε εμμέσως την Apple “νεκροταφείο της Tesla” επειδή “προσλαμβάνει αυτούς που η Tesla απολύει”. Στο Twitter λοιπόν!

Yo, δεν μισώ την Apple. Είναι μία εξαιρετική εταιρία με πολλούς, ταλαντούχους ανθρώπους. Λατρεύω τα προϊόντα τους και χαίρομαι που κάνουν ένα ηλεκτρικό όχημα.

Άντε να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Όχι ότι χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά φαντάσου πόσα μηνύματα έλαβε σχετικά με το θέμα για να twitάρει την παραπάνω δήλωση! Σε σχετικά με την Tesla νέα, το Gizmodo μίλησε με ειδικούς για το φίλτρο αέρα του Model X. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρία, το φίλτρο αυτό είναι πραγματικό HEPA –High Efficiency Particulate Arrestance– που με απλά λόγια, σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρεί το 99.97% των μικροσωματιδίων 0.3 μικρομέτρων από τον αέρα.

Η γύρη ή βακτήρια όπως ο άνθρακας έχουν διάμετρο μεγαλύτερη των 0.3 μικρομέτρων αλλά οι ιοί έχουν αρκετά μικρότερη διάμετρο. Όμως η Tesla έχει έναν ακόμα άσσο στο μανίκι της. Το “bioweapon defence mode” του Model X, δημιουργεί θετική πίεση στην καμπίνα ούτως ώστε να μην μπορεί να μπει αέρας από την ατμόσφαιρα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι “αυτό δεν είναι ασήμαντο αλλά δεν λύνει το πρόβλημα”.

Στην τελική, το “bioweapon defence mode” είναι υπερβολή. Υπό περιπτώσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικό αλλά όχι στον βαθμό που διαφημίζει η Tesla. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρησιμότητα του είναι μεγαλύτερη σε έναν άλλο τομέα. Στο φιλτράρισμα αλλεργιογόνων, μυρωδιών και καπνού. Όπως ανέφερε ένας επιστήμονας, “υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλεις ένα τέτοιο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα και η βιοτρομοκρατία είναι μόνο ένας από αυτούς”.

Πηγήbgr.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα